Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπο
EURES (EURopean Employment Services)

Χρήσιμες συμβουλές

Η πρόσληψη εργαζομένων προερχόμενων από άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) μπορεί να δώσει στις επιχειρήσεις την ευκαιρία να βρουν εξειδικευμένους και πρόθυμους για δουλειά εργαζομένους, κυρίως όταν σε εθνικό επίπεδο παρατηρείται έλλειψη εργατικού δυναμικού σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας. Μπορεί, ακόμη, να συμβάλει στην ενίσχυση της καινοτομίας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

Ωστόσο, η εξεύρεση εργαζομένων από άλλη ευρωπαϊκή χώρα μπορεί να είναι δύσκολη υπόθεση την πρώτη φορά. Πώς θα ξεκινήσετε; Τι πρέπει να σκεφθείτε; Ποιος μπορεί να σας προσφέρει βοήθεια και υποστήριξη;

Ο παρακάτω τριπλός πίνακας ελέγχου θα σας προσφέρει μια γενική εικόνα των βημάτων που πρέπει να ακολουθήσετε πριν (φάση αναζήτησης), κατά τη διάρκεια (διαδικασία πρόσληψης σε άλλη χώρα του ΕΟΧ) και μετά (διαδικασία διατήρησης)την πρόσληψη εργαζομένων στο εξωτερικό.

 Πίνακες ελέγχου

Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με τις προσλήψεις εργαζομένων στο εξωτερικό κάντε κλικ στην ένδειξη «Επικοινωνία με σύμβουλο του EURES» για να βρείτε τον πλησιέστερο σύμβουλο EURES.
Για να σας δώσουμε κάποιες ιδέες, παρουσιάζουμε τις μαρτυρίες εργοδοτών που επωφελήθηκαν από την πρόσληψη εργαζομένων στο εξωτερικό, είτε με τη βοήθεια συμβούλων του δικτύου EURES είτε στη διάρκεια συναντήσεων για προβολή των δυνατοτήτων πρόσληψης που διοργανώθηκαν από το EURES:

"Συνεργαζόμαστε με το EURES από το 1996. Κάθε χρόνο, αρκετοί σύμβουλοι από διάφορες χώρες μας βοηθούν να προσλάβουμε περίπου 370 εποχικούς εργαζομένους. ΟΙ σύμβουλοι EURES είναι πάντοτε πολύ εξυπηρετικοί, καλά ενημερωμένοι και γνωρίζουν πώς να προβάλουν την εταιρεία μας στη χώρα τους. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο EURES και νιώθουμε προνομιούχοι που συνεργαζόμαστε μαζί του."

Isabelle van Aarle, Γενική Διευθύντρια, Cosmo Entertainment, Κάτω Χώρες

"Ήταν μεγάλη χαρά για τη MISCO η συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή έκθεση απασχόλησης στις Βρυξέλλες. Ήταν η πρώτη φορά που η MISCO μετείχε σε διεθνή έκθεση απασχόλησης και δεδομένου ότι η εμπειρία ήταν θετική ανυπομονούμε να μετάσχουμε ξανά στο μέλλον. Το EURES συνέβαλε στην επιτυχία της έκθεσης και θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας για την όλη του βοήθεια."

Joanne Scerri, Υπεύθυνος Ανθρώπινου Δυναμικού, MISCO, Μάλτα

"Στο Climax χρειαζόμαστε διεθνές προσωπικό για την εξυπηρέτηση των πολλών διεθνών πελατών μας. Το δίκτυο EURES προσφέρει τις ιδανικές υπηρεσίες για το εστιατόριό μας με χρήσιμο και αποδοτικό τρόπο. Η σύμβουλος EURES της περιοχής μας γνωρίζει ακριβώς τι ψάχνουμε όταν προσλαμβάνουμε προσωπικό και επικοινωνεί γρήγορα μαζί μας όταν εντοπίσει κάποιο ενδιαφέρον βιογραφικό."

Παπαγγέλης Πολυχρόνης, ιδιοκτήτης, Climax Restaurant and Bar, Ελλάδα

Θα χαρούμε να λάβουμε euresatela [dot] europa [dot] eu (μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) με τις προτάσεις σας για νέα θέματα που μπορούν να προστεθούν στους πίνακες ελέγχου (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: euresatela [dot] europa [dot] eu (eures[at]ela[dot]europa[dot]eu)).