Ugrás a fő tartalomra
EURES (EURopean Employment Services)

Állás meghirdetése

Az EURES Foglalkoztatási Mobilitás Portálon található álláshirdetések nagyrészt az EURES-ben részt vevő országok állami foglalkoztatási szolgálatai által kezelt álláshirdetési adatbázisokból származnak. Az EURES kereső a Web Services-nek (webszolgáltatások) hívott technológia segítségével minden egyes nemzeti adatbázistól valós időben és azonnal lekéri az álláshirdetéseket. Ezek az álláshirdetések kétfélék lehetnek:

  • "EURES-állások", olyan állások, melyekre a munkáltató külföldi munkavállalót keresett, vagy
  • bármely egyéb, a nemzeti álláshely adatbázisokban meghirdetett állások.

Ha Ön álláshirdetést kíván megjelentetni az egyik nemzeti álláshely adatbázisban és ezáltal egyben az EURES Portálon is, számos megoldás közül választhat. Sok ország internetes önkiszolgáló (Internet Self Service) megoldásokat és hívásközpontokat (Call Centers) alkalmaz. A különböző országokban követendő eljárásokat és az ottani kapcsolattartókat illetően tekintse meg az alábbi táblázatot. A bal oldali oszlopban található “Kapcsolatfelvétel egy EURES tanácsadóval” feliratra kattintva megtalálja valamennyi EURES tanácsadó adatait.

Felhívjuk a figyelmét, hogy az önkiszolgáló rendszerek használata gyakran felhasználói azonosítóhoz van kötve, egyes országok pedig megkövetelik, hogy az álláshirdetést feladni kívánó munkáltató az adott országban be legyen jegyezve munkáltatóként.