Siirry pääsisältöön
EURES (EURopean Employment Services)

Ilmoita työpaikasta

Suurin osa työpaikoista EURES Job Mobility -portaaliin tulee EURESissa mukana olevien maiden työvoimaviranomaisten ylläpitämistä avointen työpaikkojen tietokannoista. Web Services -teknologiaa hyödyntäen EURESin hakukone tutkii välittömästi reaaliajassa kunkin kansallisen työpaikkatietokannan. Työpaikkoja on kahdenlaisia:

  • “EURES-työpaikat” yhteydessä kertoo siitä, että työnantaja on kiinnostunut palkkaamaan tehtävään henkilön toisesta maasta,
  • mahdolliset muut työpaikat kansallisissa työpaikkatietokannoissa.

Jos haluat ilmoittaa jostakin tehtävästä kansallisessa työpaikkatietokannassa ja saada sen näkyviin myös EURE-portaalissa, käytettävissäsi on useita mahdollisuuksia. Monilla mailla on itsepalveluratkaisuja Internetissä ja asiakaspalvelukeskuksia. Seuraavasta taulukosta saat selville, kuinka menetellä ja kehen ottaa yhteyttä missäkin maassa. Kaikkien EURES-neuvojien yhteystiedot saa napauttamalla kohtaa "Ota yhteys EURES-neuvojaan " vasemmassa sarakkeessa.

On syytä huomata, että itsepalvelujärjestelmien käyttö vaatii usein käyttäjätunnuksen. Lisäksi työpaikasta ilmoittaminen edellyttää joissakin maissa rekisteröitymistä siellä työnantajaksi.