Ugrás a fő tartalomra
EURES (EURopean Employment Services)
Sajtócikk2018. április 11.Európai Munkaügyi Hatóság, A Foglalkoztatás, a Szociális Ügyek és a Társadalmi Befogadás Főigazgatósága

Az e-oktatási tanfolyam „működése” Dániában

Az EURES Dánia csapata egy e-oktatási tanfolyam kialakításával segíti az álláskeresők munkához jutását a skandináv országban.

E-learning course ‘makes it work’ in Denmark
EURES

Az álláskeresés – különösen egy másik országban – kihívásokkal járó folyamat lehet. 2018. március elején az EURES Dánia csapata elhatározta, hogy az online „Make It Work in Denmark” course (tanfolyam) elindításával segíti a Dániában munkát keresőket.

A dániai álláskereséshez kapcsolódó tapasztalatok, ismeretek és tippek átadását célzó e-oktatási tanfolyam angol nyelvű és négy modulból áll:

  1. Álláskeresés Dániában: hogyan találhatod meg az üres álláshelyeket, hogyan írhatsz a dán cégek igényeinek megfelelő álláspályázatot és önéletrajzot;
  2. A cégek megkeresése és az állásinterjúk sikeressége: hogyan léphetsz kapcsolatba a cégekkel és szerepelhetsz legjobban az állásinterjúkon;
  3. A LinkedIn hatékony alkalmazása: hogyan optimalizálhatod LinkedIn profilodat a hálózatépítéshez és álláskereséshez;
  4. Bevezetés a dán munkahelyi kultúrába: hogyan találhatsz dániai munkahelyet és kezelheted a számodra ismeretlen helyzeteket.

A modulokban a Dániában munkát talált külföldiek valós történetei, interaktív gyakorlatok, különböző témákról szóló videók és gyakorlati feladatok találhatók.

A Make It Work in Denmark egyik kulcseleme a rugalmasság. Online jellegéből adódóan a tanfolyam egy mobil eszközökkel (tablet és okostelefon) elérhető hordozható oktatási formát jelent. A bárki számára nyitott regisztráció mellett a folyamatos működés biztosítja azt, hogy mindenki a számára megfelelő időpontban kezdhesse el a tanfolyamot. Az akár több menetben elvégezhető és bármikor újra megnézhető moduloknak köszönhetően a tanfolyam időkorlátoktól független forrást jelent az álláskeresők számára.

A tanfolyamot eddig több mint 170, különböző országból származó személy kezdte el, és az első visszajelzések rendkívül kedvezőek. „Végigmentem a modulokon és azt kell mondanom, hogy tényleg jók! – osztja meg véleményét Kalmár Ágnes általános mérnök Magyarországról. – Nagyon sok információt és ötletet tartalmaznak, így biztos, hogy gyakran újra megnézem majd őket.”

Stacey, az Aarhusban élő ausztrál egészségügyi szakember egyetért ezzel: „Véleményem szerint a modulok élvezetesek, érdekesek és informatívak. Az információk relevánsak és könnyen érthető formában vannak megadva. Különösen tetszett az információk változatos közlési módja, ami a modulokon keresztül végig fenntartja az olvasó érdeklődését.”

A jövőt illetően az EURES Dánia célja az, hogy minden évben 600 személy kezdje el a tanfolyamot. E cél 2018. évi teljesülése máris jól halad a magas kezdeti részvételi aránynak köszönhetően, ami egyértelműen mutatja a tanfolyamon keresztül az álláskeresőknek kínált tanácsok, tippek és ismeretek iránti lelkesedést.

Dániában szeretnél munkát találni? Szeretnél többet megtudni a Make It Work in Denmark e-oktatási tanfolyamról és a részvétel módjáról? Indulásként csupán egy profilt kell létrehoznod a Work in Denmark weboldalon!

 

Kapcsolódó linkek:

Work in Denmark weboldal

 

További tudnivalók:

Európai Foglalkoztatási Napok

Drop’pin@EURES

Az Ön EURES-tanácsadója

Élet- és munkakörülmények az EURES-országokban

EURES állásadatbázis

Az EURES szolgáltatásai munkaadóknak

EURES rendezvénynaptár

Közelgő online események

Az EURES a Facebookon

Az EURES a Twitteren

Az EURES a LinkedInen

Az EURES a Google+-on

 

Témák
Az EURES legjobb gyakorlataKülső EURES hírekKülső érintettekJavaslatok és tippekHírek/jelentések/statisztikaKözösségi médiaIfjúság
Kapcsolódó szakasz(ok)
Élet és munka
Ágazat
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Jogi nyilatkozat

A cikkek célja az EURES portál felhasználóinak tájékoztatása az aktuális témákról és trendekről, valamint viták és viták ösztönzése. Tartalmuk nem feltétlenül tükrözi az Európai Munkaügyi Hatóság (ELA) vagy az Európai Bizottság álláspontját. Ezenkívül az EURES és az ELA nem támogatja a fent említett harmadik felek webhelyeit.