Direct la conținutul principal
EURES
Știre9 iunie 2021Autoritatea Europeană a Muncii, Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune

Îndrăznește să visezi cu EURES: Povestea lui Gaëlle Delvaux

După ce și-a luat diploma în Istoria Artei, Gaëlle, în vârstă de 31 de ani, s-a hotărât să-și urmeze pasiunea pentru bucătăria sănătoasă și să devină bucătăreasă. Aflați cum au ajutat-o consilierii EURES pe Gaëlle să-și urmeze visul și să dobândească experiență internațională într-un restaurant prestigios cu stele Michelin.

Dreaming big with EURES: The story of Gaëlle Delvaux
Shutterstock

Mâncarea sănătoasă poate salva lumea

La absolvirea Universității Libere din Bruxelles, Gaëlle nu știa că urma să o ia în curând pe un nou drum, cel al unei cariere culinare. Tânăra avusese însă dintotdeauna o pasiune pentru gătit. Înainte să devină bucătăreasă, gătise pentru mici evenimente, precum zile de naștere, dar entuziasmul ei pentru gătit venea cel mai mult din credința că mâncarea „poate salva lumea”.

„Felul în care mâncăm influențează felul în care cultivăm legumele, tratăm solul și mediul înconjurător. Vreau să-i ajut pe oameni să mănânce alimente locale și de sezon”, declară Gaëlle.

Țintește departe

Când s-a hotărât să înceapă o carieră de bucătăreasă, Gaëlle și-a dat seama cât este de important să dobândească experiență internațională și nu a ezitat să țintească departe.

„Visul meu era să lucrez în restaurantul de renume mondial Noma din Copenhaga, în Danemarca. Restaurantul este faimos în toată lumea și are două stele Michelin, așa că să lucrez acolo era pentru mine semnul suprem al reușitei.”

Ajutor de la EURES

Tânăra bucătăreasă a luat atunci legătura cu consilierii EURES de la Actiris International − departamentul de mobilitate internațională din cadrul Serviciului public pentru ocuparea forței de muncă din regiunea Bruxelles. Deși a primit ajutor, Gaëlle era conștientă că trebuia să-și ia viitorul în propriile mâini.

„Consilierul meu EURES a fost extraordinar, dar știam că eu eram cea care putea să pună lucrurile în mișcare. Am luat legătura cu mai multe restaurante și am avut interviuri. În cele din urmă, am fost aleasă pentru un stagiu la Noma.”

Gaëlle crede că nu ar fi putut să urmeze stagiul fără ajutorul financiar primit de la Actiris International. „Viața în Danemarca poate fi destul de scumpă. Datorită sprijinului financiar primit de la EURES am putut să-mi păstrez stilul de viață, care este foarte important pentru mine.”

Nimic nu este imposibil

Gaëlle lucrează acum ca bucătăreasă șefă într-un restaurant din Paris. Privind în urmă, spune că a învățat multe din experiența dobândită în străinătate.

„Una din lecțiile cele mai importante pe care le-am învățat a fost cum să lucrezi bine în echipă și cum să comunici ce știi în mod plăcut. Mi-am dezvoltat mult creativitatea. Am învățat că pot face lucruri care înainte păreau imposibile, irealizabile sau prea complicate. Sunt, de asemenea, foarte mândră de CV-ul meu, care este mult mai competitiv acum, după ce am acumulat experiență de lucru internațională.

Doriți să începeți propria aventură în străinătate? În ciuda pandemiei, consilierii noștri EURES vă sunt alături cu sfaturi și oferă sprijin persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă pentru a găsi oportunități în întreaga Europă. Contactați serviciul de asistență al EURES pentru a începe astăzi.

 

Linkuri conexe:

Actiris International

Contactați serviciul de asistență al EURES

 

Mai multe informații:

Zilele europene ale locurilor de muncă

Căutare consilieri EURES

Condiții de viață și de muncă în țările participante la EURES

Baza de date cu locuri de muncă a EURES

Servicii EURES pentru angajatori

Calendarul evenimentelor EURES

Următoarele evenimente online

EURES pe Facebook

EURES pe Twitter

EURES pe LinkedI

Teme
Cele mai bune practici EURESTineret
Secțiuni aferente
Condiții de viață și de muncă
Sectorul
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Disclaimer

Articolele sunt menite să ofere utilizatorilor portalului EURES informații despre subiecte și tendințe actuale și să stimuleze discuțiile și dezbaterile. Conținutul acestora nu reflectă neapărat punctul de vedere al Autorității Europene a Muncii (ELA) sau al Comisiei Europene. În plus, EURES și ELA nu aprobă site-urile web ale terților menționate mai sus.