Ugrás a fő tartalomra
EURES (EURopean Employment Services)
Sajtócikk2021. június 9.Európai Munkaügyi Hatóság, A Foglalkoztatás, a Szociális Ügyek és a Társadalmi Befogadás Főigazgatósága

Nagyot álmodni az EURES-szel: Gaëlle Delvaux története

Miután művészettörténetből diplomát szerzett, a 31 éves Gaëlle úgy döntött, hogy az egészséges ételek iránti szenvedélyét követve séf lesz. Cikkünk elmeséli, hogyan segítettek EURES-tanácsadóink Gaëlle-nek álma megvalósításában és abban, hogy egy nagy presztízzsel bíró Michelin-csillagos étteremben szerezhetett nemzetközi tapasztalatot.

Dreaming big with EURES: The story of Gaëlle Delvaux
Shutterstock

Egészséges ételekkel megmenthető a világ

Amikor Gaëlle a Brüsszeli Szabadegyetemen diplomát szerzett, még nem sejtette, hogy nemsokára konyhaművészeti karrierbe fog kezdeni. A fiatal hölgy azonban mindig is szenvedélyesen szeretett főzni. Mielőtt séf lett, kisebb összejövetelekre, például születésnapokra főzött, ám az ételkészítéshez a legnagyobb motivációt abból a meggyőződéséből merítette, hogy az ételeken keresztül „megmenthető a világ”.

„Táplálkozásunk meghatározza, hogyan termesztjük a zöldségeket és hogyan bánunk a termőfölddel és a környezettel. Segíteni szeretnék abban, hogy az emberek regionális és szezonális ételeket fogyasszanak” – mondja Gaëlle.

Elérni a csillagokat

Amikor Gaëlle eldöntötte, hogy séfként szeretne karriert építeni, tisztában volt azzal, hogy fontos nemzetközi tapasztalatot szereznie, és mert nagyot álmodni.

„Egy álmom vált valóra azzal, hogy a világhírű dán Noma étteremben dolgoztam Koppenhágában. A két Michelin-csillagos étterem nemzetközi hírnévnek örvend, így az elképzelhető legnagyobb siker volt számomra, hogy ott kaptam állást.”

Segítség az EURES-től

A fiatal séf kapcsolatba lépett az Actiris International– a brüsszeli régió állami foglalkoztatási szolgálatának nemzetközi mobilitási osztályának – EURES-tanácsadóival. Gaëlle tisztában volt azzal, hogy a kapott segítség ellenére a jövője az ő kezében van.

„Az EURES-tanácsadóm fantasztikus munkát végzett, de tudtam, nekem kell gondoskodni arról, hogy a dolgok haladjanak előre. Kapcsolatba léptem éttermekkel és interjúkra jelentkeztem. Végül felvettek szakmai gyakorlatra a Noma-ba.”

Gaëlle meg van győződve arról, hogy az Actiris International pénzügyi támogatása nélkül nem tudott volna részt venni a szakmai gyakorlaton. „Az élet Dániában meglehetősen drága tud lenni. Az EURES-től kapott anyagi támogatásnak köszönhetően fenn tudtam tartani az általam megszokott életszínvonalat, ami fontos volt számomra.”

Semmi sem lehetetlen

Gaëlle jelenleg egy párizsi étteremben dolgozik konyhafőnökként. Külföldi tapasztalatára visszatekintve úgy gondolja, hogy rengeteget tanult.

„Az egyik legfontosabb lecke az volt számomra, hogy miként lehet egy csapat tagjaként hatékonyan dolgozni és jó szellemben megosztani a tapasztalatokat. A kreativitásom sokat fejlődött. Rájöttem, hogy most már képes vagyok a korábban lehetetlennek, kivitelezhetetlennek vagy túl bonyolultnak tűnő dolgokra. Az önéletrajzomra is nagyon büszke vagyok, ami sokkal versenyképesebb most, hogy már van nemzetközi tapasztalatom.”

Ön is szeretne külföldön szerencsét próbálni? A világjárvány ellenére EURES-tanácsadóink készen állnak, hogy az álláskeresőket tanácsokkal lássák el és támogassák abban, hogy Európa-szerte álláslehetőségeket találjanak. Vegye fel a kapcsolatot az EURES ügyfélszolgálatával, hogy még ma elkezdhesse a keresést.

 

Kapcsolódó linkek:

Actiris International

Vegye fel a kapcsolatot az EURES ügyfélszolgálatával

 

További információ:

Európai Foglalkoztatási Napok

Az Ön EURES-tanácsadója

Élet- és munkakörülmények az EURES-országokban

EURES állásadatbázis

Az EURES szolgáltatásai munkaadóknak

EURES rendezvénynaptár

Közelgő online események

Az EURES a Facebookon

Az EURES a Twitteren

Az EURES a LinkedInen

Témák
Az EURES legjobb gyakorlataIfjúság
Kapcsolódó szakasz(ok)
Élet és munka
Ágazat
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Jogi nyilatkozat

A cikkek célja az EURES portál felhasználóinak tájékoztatása az aktuális témákról és trendekről, valamint viták és viták ösztönzése. Tartalmuk nem feltétlenül tükrözi az Európai Munkaügyi Hatóság (ELA) vagy az Európai Bizottság álláspontját. Ezenkívül az EURES és az ELA nem támogatja a fent említett harmadik felek webhelyeit.