Direct naar de inhoud
EURES (EURopean Employment Services)
Nieuwsartikel8 april 2020Europese Arbeidsautoriteit, Directoraat-generaal Werkgelegenheid, Sociale Zaken en Inclusie

COVID-19

Terwijl COVID-19 in de hele EU om zich heen grijpt coördineert de Europese Commissie de gezamenlijke Europese respons op de COVID-19-uitbraak om de zorgsector te versterken en de sociaaleconomische gevolgen in de EU op te vangen.

COVID-19

Terwijl COVID-19 in de hele EU om zich heen grijpt coördineert de Europese Commissie de gezamenlijke Europese respons op de COVID-19-uitbraak om de zorgsector te versterken en de sociaaleconomische gevolgen in de EU op te vangen. Wij mobiliseren momenteel alle beschikbare middelen om de lidstaten van de EU te helpen hun nationale respons te coördineren. Bekijk hier de nieuwste berichten van de Commissie over COVID-19.

Er worden strenge maatregelen genomen om de verspreiding te beperken. De Commissie beseft dat de grenssluitingen grote gevolgen hebben voor het vrije verkeer van werknemers en vooral voor al diegenen die regelmatig tussen hun eigen lidstaat en een andere lidstaat van de EU pendelen voor hun werk. Daarom heeft de Commissie nieuwe praktische adviezen gegeven om ervoor te zorgen dat mobiele werknemers in de Unie – en met name werknemers in beroepen die van cruciaal belang zijn in de strijd tegen de COVID-19-pandemie – hun werkplek kunnen bereiken. Meer informatie hierover vindt u hier.

Wees voorzichtig en blijf gezond!

Gerelateerde sectie(s)
Hulp & ondersteuningLeven & werken

Vrijwaring

De artikelen zijn bedoeld om gebruikers van het EURES-portaal informatie te verstrekken over actuele onderwerpen en trends en om discussie en debat te stimuleren. Hun inhoud komt niet noodzakelijk overeen met het standpunt van de Europese Arbeidsautoriteit (ELA) of de Europese Commissie. Bovendien onderschrijven EURES en ELA de bovengenoemde websites van derden niet.