Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπο
EURES (EURopean Employment Services)
Ειδησεογραφικό άρθρο8 Απριλίου 2020Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας, Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης1' χρόνος ανάγνωσης

COVID-19

Τη στιγμή που ολόκληρη η ΕΕ πλήττεται από την πανδημία του COVID-19, ι Ευρωπαϊκή Επιτροπή συντονίζει μια κοινή ευρωπαϊκή απόκριση στην πανδημική έξαρση του ιού COVID 19, για την ενίσχυση των συστημάτων δημόσιας υγείας και τον μετριασμό των κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων για την ΕΕ.

COVID-19

Τη στιγμή που ολόκληρη η ΕΕ πλήττεται από την πανδημία του COVID-19, ι Ευρωπαϊκή Επιτροπή συντονίζει μια κοινή ευρωπαϊκή απόκριση στην πανδημική έξαρση του ιού COVID 19, για την ενίσχυση των συστημάτων δημόσιας υγείας και τον μετριασμό των κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων για την ΕΕ. Επιστρατεύουμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας ώστε να βοηθήσουμε τα κράτη μέλη της ΕΕ να συντονίσουν τις εθνικές ενέργειές τους. Τα τελευταία νέα της Επιτροπής για την πανδημία του COVID-19 δημοσιεύονται εδώ.

Έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα για να περιοριστεί η εξάπλωση της νόσου. Η Επιτροπή έχει επίγνωση των επιπτώσεων που έχει το κλείσιμο των συνόρων στην ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων, και ιδίως των εργαζομένων που μετακινούνται καθημερινά σε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ για να εργαστούν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Επιτροπή παρέχει νέες πρακτικές συμβουλές, ώστε να εξασφαλιστεί ότι οι μετακινούμενοι εργαζόμενοι εντός της ΕΕ, ιδίως όσοι εργάζονται σε επαγγέλματα νευραλγικής σημασίας για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού, μπορούν να μεταβούν στον χώρο εργασίας τους. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Φροντίστε για την ασφάλεια και την υγεία σας.

Λεπτομέρειες

Σχετικές ενότητες

Αποποίηση ευθυνών

Τα άρθρα προορίζονται να παρέχουν στους χρήστες της πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τη συζήτηση. Το περιεχόμενό τους δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα την άποψη της Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας (ELA) ή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιπλέον, το EURES και το ELA δεν υποστηρίζουν ιστοτόπους τρίτων που αναφέρονται παραπάνω.