Направо към основното съдържание
Лого
EURES (EURopean Employment Services)
Новинарска статия8 Aприл 2020 г.Европейски орган по труда, Генерална дирекция „Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване“Време за четене 1 мин

COVID-19

Bас в момент, когато епидемията от COVID-19 е обхванала целия ЕС. Европейската комисия координира общоевропейски мерки срещу разпространението на епидемията от COVID-19 с цел подпомагане на секторите на общественото здравеопазване и намаляване на социално-икономическите последици в ЕС.

COVID-19

Bас в момент, когато епидемията от COVID-19 е обхванала целия ЕС. Европейската комисия координира общоевропейски мерки срещу разпространението на епидемията от COVID-19 с цел подпомагане на секторите на общественото здравеопазване и намаляване на социално-икономическите последици в ЕС. Мобилизираме всички налични средства, за да помогнем на държавите - членки на ЕС, да координират националните си мерки. Вижте тук за всички последни новини от Комисията във връзка с коронавируса.

Предприемат се строги мерки, за да се ограничи разпространението. Комисията разбира последиците от затварянето на границите за свободното движение на работещите хора, и по-специално на онези от тях, които редовно пътуват до работата си в друга държава - членка на ЕС. Във връзка с това Комисията издаде нови практически съвети, за да се гарантира, че пътуващите работници и служители в ЕС, особено в критичните професии за борба с пандемията от коронавируса, могат да достигнат работното си място. Повече информация можете да намерите тук.

Надяваме се, че се пазите и сте здрави.

Свързан раздел(и)

Опровержение

Статиите имат за цел да предоставят на потребителите на портала EURES информация по актуални теми и тенденции и да стимулират дискусия и дебат. Тяхното съдържание не отразява непременно гледната точка на Европейския орган по труда (ELA) или Европейската комисия. Освен това EURES и ELA не подкрепят споменатите по-горе уебсайтове на трети страни.