Direct la conținutul principal
EURES
Știre11 octombrie 2018Autoritatea Europeană a Muncii, Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune

Viața în străinătate vă poate ajuta să vă cunoașteți mai bine?

Potrivit Oxford Dictionary, autocunoașterea poate fi definită drept „cunoaștere conștientă a caracterului și a sentimentelor proprii”. Este abilitatea noastră de a defini cine suntem ca persoane, de a ne înțelege valorile și de a ști ce ne dorim de la viață.

Can living abroad boost your self-awareness?
EURES

Dar ce legătură au toate acestea cu viața în străinătate?

Studiul

Un studiu recent efectuat de un grup de cercetători din cadrul Rice University, Columbia University, University of North Carolina și Massachusetts Institute of Technology a analizat legătura dintre locuirea în străinătate și nivelul de autocunoaștere al oamenilor. S-au găsit câteva corelații interesante.

Studiul s-a bazat pe contribuția unui număr de aproape 2 000 de persoane, dintre care unele locuiseră în străinătate, iar altele nu. Potrivit World Economic Forum (Forumul Economic Mondial), rezultatele au arătat că viața în străinătate ajută oamenii să se cunoască mai bine, deoarece „determină reflecții pătrunzătoare asupra întrebării dacă diversele părți ale identității lor definesc cu adevărat ceea ce sunt sau doar oglindesc formarea lor culturală”. Cu alte cuvinte, traiul într-o cultură străină ne provoacă să reflectăm la adevăratele noastre valori și la esența noastră – nu mai acceptăm pur și simplu valorile și sentimentul de identitate cu care am fost crescuți.

De asemenea, studiul a concluzionat că intervalul de timp petrecut în străinătate este mai important decât numărul de țări în care am locuit. Cu cât petrecem o perioadă mai îndelungată departe de țară, cu atât avem mai mult timp pentru a reflecta asupra propriei persoane.

Beneficiile

Un nivel ridicat de autocunoaștere ne poate ajuta să ne consolidăm relațiile, să ne îmbunătățim competențele și să ne orientăm viața într-o direcție pozitivă. Ne sporește atât fericirea, cât și încrederea în noi, deoarece cunoașterea de sine înseamnă capacitatea de a lua mai ușor decizii care să ne facă fericiți, iar acest lucru ne conferă mai multă încredere.

Nu doar în viața personală luăm astfel de decizii. Există dovezi care arată că un grad mai mare de autocunoaștere poate avea un impact pozitiv asupra încadrării în muncă, deoarece sporește capacitatea oamenilor de a lua decizii la locul de muncă și în carieră la modul general.

Concluzia

Viața în străinătate poate fi o aventură palpitantă, dar poate aduce și multe beneficii. Dacă ați plecat deja din țara natală, rezervați-vă puțin timp pentru a reflecta asupra propriei persoane – cine știe ce veți descoperi? Iar dacă nu ați pășit încă pe această cale, sperăm că articolul de față v-a arătat că experiența străinătății este mult mai bogată decât v-ați imaginat la început.

 

Linkuri conexe:

Studiul de cercetare: Cea mai scurtă cale către sine te poartă prin jurul lumii: Viața în străinătate sporește claritatea imaginii de sine

Forumul Economic Mondial: Efectul vieții în străinătate asupra cunoașterii de sine

 

Mai multe informații:

Zilele europene ale locurilor de muncă

Drop’pin@EURES

Găsiți un consilierEURES

Condiții de viață și de muncă în țările participante la EURES

Baza de date cu locuri de muncă a EURES

Servicii EURES pentru angajatori

Calendarul evenimentelor EURES

Următoarele evenimente online

EURES pe Facebook

EURES pe Twitter

EURES pe LinkedIn

Teme
Afaceri / AntreprenoriatȘtiri externe EURESPărțile interesate externeȘtiri despre piața muncii/știri despre mobilitateȘtiri/rapoarte/statisticiTendințe de recrutareTineret
Secțiuni aferente
Condiții de viață și de muncă
Sectorul
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Disclaimer

Articolele sunt menite să ofere utilizatorilor portalului EURES informații despre subiecte și tendințe actuale și să stimuleze discuțiile și dezbaterile. Conținutul acestora nu reflectă neapărat punctul de vedere al Autorității Europene a Muncii (ELA) sau al Comisiei Europene. În plus, EURES și ELA nu aprobă site-urile web ale terților menționate mai sus.