Skip to main content
EURES
News article25 juli 2023European Labour Authority, Directorate-General for Employment, Social Affairs and Inclusion

Bygge et sterkere team: Slik håndterer du konflikter mellom ansatte på en effektiv måte

Å håndtere konflikter mellom de ansatte er avgjørende for å skape et positivt arbeidsmiljø. Les videre for praktiske måter å håndtere konflikter og oppmuntre til effektivt teamarbeid på.

Conflict resolution at table - manager stating facts

Ved å implementere disse strategiene for konfliktløsning kan du hjelpe teamet ditt til bedre å håndtere forskjeller og utvikle sterkere samarbeidsforhold.

 1. Oppmuntre til åpen kommunikasjon
  Skap et miljø der de ansatte føler seg komfortable med å dele sine bekymringer og meninger. Sørg for at alle får sjansen til å snakke. Lytt til, forstå, respektér og anerkjenn deres perspektiver uten å være avvisende. Regelmessige teammøter og samtaler på tomannshånd kan være gode rammer for åpne og ærlige diskusjoner.
 1. Fastsett og øk bevisstheten om selskapets regler og prosedyrer
  Forklar tydelig virksomhetens retningslinjer og prosedyrer for konfliktløsning til alle ansatte. Sørg for at alle vet hva de skal gjøre når en tvist oppstår, inkludert hvordan og når den skal rapporteres og/eller bringes til høyere ledelsesnivåer.
 1. Gi opplæring i konflikthåndtering
  Tilby de ansatte opplæringsøkter eller workshops om håndtering av konflikter og forbedring av deres kommunikasjonsevner. Ved å gi dem verktøyene de trenger for å håndtere tvister mellom seg selv, kan du bidra til å hindre tvistene fra å utvikle seg og oppmuntre til et mer fredelig arbeidsmiljø.
 1. Oppmuntre til empati og forståelse
  Frem en kultur der de ansatte har empati med og forståelse for hverandre. Oppmuntre dem til å vurdere ulike perspektiver og respektere andres meninger. Denne tankegangen bidrar til å skape en atmosfære av gjensidig respekt og samarbeid.
 1. Forsøk å finne løsninger som kommer alle til gode
  I stedet for å prøve å "vinne" en diskusjon bør de ansatte oppmuntres til å tenke problemløsning. Samarbeid med de involverte partene i tvister for å finne kreative løsninger som ivaretar alles behov.
 1. Hold oversikt over og gjennomgå løsningsprosessen
  Hold oversikt over hva som er gjort for å løse konflikter, og registrer de avtalte løsningene. Vurder jevnlig hvor godt disse løsningene fungerer, og foreta nødvendige justeringer for å oppnå bedre resultater i fremtiden.
 1. Få hjelp fra fagfolk om nødvendig
  I spesielt kompliserte eller sensitive saker kan det være nyttig å søke råd fra HR-eksperter, juridiske rådgivere eller konfliktløsningsspesialister for å sikre at konflikter løses på en rettferdig måte uten at noen forfordeles.

Det overordnede målet er ikke å eliminere uenigheter i virksomheten fullstendig, men å håndtere dem på en konstruktiv måte. Ved å implementere disse strategiene kan du snu konflikter til muligheter for vekst og skape et sterkere og mer samarbeidsvillig team.

 

Les mer:

Europeiske jobbdager

Finn en EURES-rådgiver

Leve- og arbeidsvilkår i EURES-landene

EURES' jobbdatabase

EURES' tjenester for arbeidsgivere

EURES' aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

EURES på Facebook

EURES på Twitter

EURES på LinkedIn

Nærmere opplysninger

Temaer
Business /EntreprenørskapEU-verktøykasse for mobilitetEURES beste praksisEURES opplæringEksterne EURES-nyheterEksterne interessenterRåd og tipsInterne EURES-nyheterJobbdager/arrangementerArbeidsmarkedsnyheter/mobilitetsnyheterNyheter/rapporter/statistikkRekrutteringstrenderSosiale medierSuksesshistorierUngdom
Relaterte seksjon(er)
EURES-tjenesterEURES Targeted Mobility SchemeEuropassHjelp & supportRåd og tipsArbeidsmarkedsinformasjonLæringLeve- og arbeidsvilkår
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artiklene er ment å gi brukere av EURES-portalen informasjon om aktuelle emner og trender og stimulere til diskusjon og debatt. Innholdet deres gjenspeiler ikke nødvendigvis synet til European Labour Authority (ELA) eller EU-kommisjonen. EURES og ELA støtter heller ikke tredjeparts nettsteder nevnt ovenfor.