Skip to main content
EURES
News article8 januar 2018European Labour Authority, Directorate-General for Employment, Social Affairs and Inclusion

Fordelene ved å arbeide i Portugal – den bulgarske historien.

I løpet av de siste tre årene har flere enn 800 sesongarbeidere innen jordbruk funnet arbeid i Portugal.

The benefits of working in Portugal – the Bulgarian story
EURES Plovdiv

Mobilitetsprogrammet for arbeidsformidling utføres av EURES Bulgaria, i nært samarbeid med EURES Portugal. Initiativet hjelper portugisiske arbeidsgivere å ansette midlertidige jordbruksarbeidere i høysesongen, når de har stor mangel på arbeidere.

Bulgarske jordbrukere hjelper sine kolleger i de nydelige omgivelsene i Algarve, Portugals sydligste region, og en av de mest populære turistdestinasjonene i Europa. Algarve tilbyr et stort utvalg av sesongarbeid med muligheter fra jordbruk til turisme, mot en bakgrunn av nydelige kystlinjer og et deilig klima.

Bulgaria's Public Employment Services er ansvarlig for å organisere hele prosessen, og leverer fullstendig rekrutteringstjeneste både for jobbsøkere og arbeidsgivere.

De gir informasjon til mulige søkere, er involvert i utvelgingen av kandidater, bidrar til å organisere intervjuer i landet og gir omfattende informasjon om leve- og arbeidsforholdene til godkjente søkere. Jordbrukerne får hjelp av EURES rådgivere hvert trinn på veien – fra søkeprosessen til intervjuer, ved reisen til Portugal, og også til hjemreisen.

Men EURES Bulgaria-teamet gjør ikke alt dette alene. De får hjelp og støtte fra kollegene sine i Portugal.

"Det er viktig å nevne det svært nære samarbeidet med EURES team in Portugal, som bidrar masse med kommunikasjonen med de ansatte", sier Daniela Piryankova, en rådgiver og opplæringskoordinator i EURES hos Bulgarias Public Employment Services.

Ikke bare bidrar de med logistikken og kommunikasjonen med arbeidsgiverne, men de besøker også gårdsbrukene for å sikre at de bulgarske arbeiderne har alt de trenger.

Det er dette sterke forholdet og nøyaktigheten som gjør at sesongarbeiderprosjektet mellom Bulgaria og Portugal har vært svært vellykket i løpet av de siste tre årene.

Det er mange fordeler ved å arbeide i Portugal: nydelige strender, det vakre landskapet på den iberiske halvøya, fersk sjømat og vin. Det er det ideelle miljøet for dem som er ute etter den perfekte balansen mellom arbeid og fritid.

Hvis du er ute etter en perfekt sesongjobb, hvorfor ikke prøve Portugal? Kontakt nærmeste EURES-rådgiveren for å finne ut mer.

 

Relevante lenker:

EURES Bulgaria

Public Employment Services - Bulgaria

EURES Portugal

 

Les mer:

Finn en Eures-rådgiver

Leve- og arbeidsvilkår i Eures-landene

Eures' jobbdatabase

Eures' tjenester for arbeidsgivere

Eures' aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Eures på Google+

Nærmere opplysninger

Temaer
EURES beste praksisRåd og tipsArbeidsmarkedsnyheter/mobilitetsnyheterRekrutteringstrender
Relaterte seksjon(er)
Leve- og arbeidsvilkår
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artiklene er ment å gi brukere av EURES-portalen informasjon om aktuelle emner og trender og stimulere til diskusjon og debatt. Innholdet deres gjenspeiler ikke nødvendigvis synet til European Labour Authority (ELA) eller EU-kommisjonen. EURES og ELA støtter heller ikke tredjeparts nettsteder nevnt ovenfor.