Direct naar de inhoud
EURES
Nieuwsartikel8 januari 2018Europese Arbeidsautoriteit, Directoraat-generaal Werkgelegenheid, Sociale Zaken en Inclusie

De voordelen van werken in PORTUGAL – het Bulgaarse verhaal

De afgelopen drie jaar hebben ruim 800 Bulgaarse seizoenwerkers tijdelijk werk gevonden in de landbouwsector in Portugal.

The benefits of working in Portugal – the Bulgarian story
EURES Plovdiv

Het beroepsmobiliteitsprogramma voor seizoenwerkers is mogelijk gemaakt door EURES Bulgarije in nauwe samenwerking met EURES Portugal. Bij dit initiatief worden Portugese werkgevers in het hoogseizoen geholpen bij de werving van tijdelijke arbeidskrachten voor de landbouw. In het hoogseizoen is er in deze sector een enorm tekort aan personeel.

Bulgaarse landbouwkrachten helpen hun collega's in de fraai gelegen Algarve, de zuidelijkste regio van Portugal en een van de populairste toeristenbestemmingen in Europa. De Algarve heeft een enorme variëteit aan seizoenwerk in de landbouw en het toerisme, in een omgeving met prachtige kusten en een heerlijk klimaat.

De openbare dienst voor arbeidsvoorziening van Bulgarije is verantwoordelijk voor de organisatie van het hele proces, en verzorgt een totaalpakket aan wervingsdiensten voor werkzoekenden en werkgevers.

De dienst verstrekt informatie aan potentiële sollicitanten, is betrokken bij de voorselectie van de kandidaten, helpt met het organiseren van de sollicitatiegesprekken en informeert aangenomen kandidaten uitgebreid over de woon- en werkomstandigheden. De landbouwkrachten worden tijdens het proces voortdurend begeleid door de adviseurs van EURES: vanaf de sollicitaties tot de sollicitatiegesprekken, tijdens de reis naar Portugal, en zelfs bij hun terugkeer.

Maar natuurlijk doet het team van EURES Bulgarije dit niet alleen. De teamleden worden daarbij ondersteund en geholpen door hun collega's in Portugal.

“De bijzonder hechte samenwerking met het EURES-team in PORTUGAL, dat ons enorm helpt bij de communicatie met werkgevers, verdient bijzondere vermelding”, zegt Daniela Piryankova, EURES-adviseur en -trainingscoördinator bij de openbare dienst voor arbeidsvoorziening van Bulgarije.

Het team helpt niet alleen met de logistiek en de communicatie met werkgevers maar legt ook bezoeken af aan boerderijen om te verzekeren dat de Bulgaarse arbeidskrachten niets te kort komen.

Het is te danken aan deze hechte relatie en de grote aandacht voor details dat het seizoenwerkersproject van Bulgarije en Portugal de afgelopen drie jaar zo'n succes is geworden.

Werken in Portugal heeft tal van voordelen: mooie stranden, het prachtige landschap van het Iberisch Schiereiland, verse vis en heerlijke wijn. Het is de ideale omgeving voor wie op zoek is naar een perfect evenwicht tussen werk en privéleven.

Dus waarom probeert u Portugal niet als u op zoek bent naar het perfecte seizoenwerk? Neem vandaag nog contact op met uw dichtstbijzijnde EURES-adviseur voor meer informatie.

 

Verwante links:

EURES Bulgarije

Openbare dienst voor arbeidsvoorziening - Bulgarije

EURES Portugal

 

Meer informatie:

Zoek een EURESadviseur

Leven en werken in EURES-landen

EURES-vacaturebank

EURES-diensten voor werkgevers

EURES-evenementenkalender

Komende online-evenementen

EURES op Facebook

EURES op Twitter

EURES op LinkedIn

EURES op Google+

Onderwerpen
EURES beste praktijkenHints en tipsArbeidsmarktnieuws/mobiliteitsnieuwsWervingstrends
Gerelateerde sectie(s)
Leven & werken
Sector
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Vrijwaring

De artikelen zijn bedoeld om gebruikers van het EURES-portaal informatie te verstrekken over actuele onderwerpen en trends en om discussie en debat te stimuleren. Hun inhoud komt niet noodzakelijk overeen met het standpunt van de Europese Arbeidsautoriteit (ELA) of de Europese Commissie. Bovendien onderschrijven EURES en ELA de bovengenoemde websites van derden niet.