Siirry pääsisältöön
EURES
Uutisartikkeli8. tammikuuta 2018Euroopan työviranomainen, Työllisyys-, sosiaali- ja osallisuusasioiden pääosasto

Portugalissa työskentelyn edut bulgarialaisesta näkökulmasta

Kolmen viime vuoden aikana yli 800 bulgarialaista maatalousalan kausityöntekijää on löytänyt työpaikan Portugalista.

The benefits of working in Portugal – the Bulgarian story
EURES Plovdiv

Bulgarian EURES hoitaa kausityöntekijöiden liikkuvuusohjelmaa tiiviissä yhteistyössä Portugalin EURESin kanssa. Aloitteella autetaan portugalilaisia työnantajia palkkaamaan maatalouden tilapäistyöntekijöitä sesonkiaikana, kun henkilöstöstä on suuri pula.

Bulgarialaisviljelijät ovat ojentaneet auttavan kätensä kollegoilleen Portugalin eteläisimmällä alueella, Algarvessa, joka on myös Euroopan suosituimpia matkailukohteita. Algarvessa on valtavasti monenlaisia kausityömahdollisuuksia maataloudessa ja matkailussa, ja töitä pääsee tekemään viehättävällä rannikkoalueella loistavassa ilmastossa.

Bulgarian julkinen työvoimapalvelu vastaa koko prosessin järjestämisestä ja tarjoaa kokonaisvaltaiset rekrytointipalvelut sekä työnhakijoille että työnantajille.

Työvoimapalvelu antaa tietoa mahdollisille hakijoille, osallistuu hakijoiden esivalintaan, auttaa järjestämään maakohtaisia haastatteluja ja antaa hyväksytyille hakijoille kattavaa tietoa elin- ja työolosuhteista. EURES-neuvojat ovat viljelijöiden tukena joka vaiheessa – hakuprosessista haastatteluihin, matkalla Portugaliin ja jopa kotiin palattaessa.

Bulgarian EURES-ryhmä ei tietystikään tee tätä kaikkea yksin. He saavat apua ja tukea kollegoiltaan Portugalissa.

”Erittäin tiivis yhteistyö Portugalin EURES-ryhmän kanssa on mainitsemisen arvoinen, sillä he ovat auttaneet paljon yhteydenpidossa työnantajiin”, EURES-neuvoja ja Bulgarian julkisen työvoimapalvelun koulutuskoordinaattori Daniela Piryankova sanoo.

He ovat auttaneet logistiikassa ja yhteydenpidossa työnantajiin ja lisäksi käyneet paikan päällä tiloilla varmistamassa, että bulgarialaisilla työntekijöillä on kaikki, mitä he tarvitsevat.

Tämän vahvan suhteen ja yksityiskohdista huolehtimisen ansiosta Bulgarian ja Portugalin välinen kausityöntekijöitä koskeva hanke on ollut erittäin suosittu kolmen viime vuoden ajan.

Portugalissa työskentelyssä on monia etuja: kauniit rannat, Iberian niemimaan mahtavat maisemat, tuoreet kalat ja äyriäiset ja viini. Se on ihanteellinen ympäristö työ- ja yksityiselämän täydellistä tasapainoa etsiville.

Jos siis olet etsimässä täydellistä kausityöpaikkaa, kannattaa ehdottomasti kokeilla Portugalia. Saat lisätietoa ottamalla yhteyttä lähimpään EURES-neuvojaasi.

 

Asiaan liittyviä linkkejä:

EURES Bulgaria

Bulgarian julkinen työvoimapalvelu

EURES Portugal

 

Lisätietoja

Hae EURES-neuvojaa

Elin- ja työolot EURES-maissa

EURESin työpaikkatietokanta

EURES-palvelut työnantajille

EURESin tapahtumakalenteri

Tulevat online-tapahtumat

EURES Facebookissa

EURES Twitterissä

EURES LinkedInissä

EURES Google+:ssa

Aiheet
EURESin paras käytäntöVinkkejäTyömarkkinauutiset/liikkuvuusuutisetRekrytointitrendit
Aiheeseen liittyvä(t) osio(t)
Asuminen ja työskentely
Sektori
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Vastuuvapauslauseke

Artikkelien tarkoituksena on tarjota EURES-portaalin käyttäjille tietoa ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättää keskustelua ja keskustelua. Niiden sisältö ei välttämättä vastaa Euroopan työviranomaisen (ELA) tai Euroopan komission näkemystä. Lisäksi EURES ja ELA eivät tue edellä mainittuja kolmansien osapuolien verkkosivustoja.