Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπο
EURES
Ειδησεογραφικό άρθρο8 Ιανουαρίου 2018Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας, Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης

Τα οφέλη της εργασίας στην Πορτογαλία – η περίπτωση της Βουλγαρίας

Τα τελευταία τρία χρόνια, πάνω από 800 βούλγαροι εποχικοί εργαζόμενοι που απασχολούνται στον τομέα της γεωργίας έχουν βρει θέσεις εργασίας στην Πορτογαλία.

The benefits of working in Portugal – the Bulgarian story
EURES Plovdiv

Το πρόγραμμα εποχικής επαγγελματικής κινητικότητας διευκολύνεται από το EURES Βουλγαρίας σε στενή συνεργασία με το EURES Πορτογαλίας. Η πρωτοβουλία βοηθά τους πορτογάλους εργοδότες να προσλάβουν εργαζομένους προσωρινής απασχόλησης για γεωργικές εργασίες κατά την περίοδο αιχμής, όταν αντιμετωπίζουν σοβαρή έλλειψη προσωπικού.

Οι βούλγαροι αγρότες προσφέρουν βοήθεια στους συναδέλφους τους στην πανέμορφη τοποθεσία Algarve, τη νοτιότερη περιοχή της Πορτογαλίας, που αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη. Η επαρχία Algarve προσφέρει τεράστια ποικιλία από ευκαιρίες εποχικής εργασίας στη γεωργία και τον τουρισμό, με φόντο τη γραφική ακτογραμμή και το υπέροχο κλίμα της.

Οι Δημόσιες Υπηρεσίες Απασχόλησης της Βουλγαρίας είναι αρμόδιες για την οργάνωση της όλης διαδικασίας, παρέχοντας πλήρεις υπηρεσίες στελέχωσης οι οποίες απευθύνονται τόσο σε υποψηφίους όσο και σε εργοδότες.

Παρέχουν πληροφορίες σε πιθανούς αιτούντες, συμμετέχουν στη διαδικασία προεπιλογής των υποψηφίων, βοηθούν στην οργάνωση συνεντεύξεων εντός της χώρας και παρέχουν εκτενή ενημέρωση για τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στους επιτυχείς υποψηφίους. Οι σύμβουλοι του EURES βοηθούν τους αγρότες σε κάθε βήμα τους – από τη διαδικασία της αίτησης έως τις συνεντεύξεις, σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού για την Πορτογαλία, ακόμη και για την επιστροφή τους.

Φυσικά, η ομάδα του EURES Βουλγαρίας δεν μπορεί να τα κάνει όλα αυτά μόνη της. Έχουν τη βοήθεια και τη στήριξη των συναδέλφων τους στην Πορτογαλία.

«Είναι σημαντικό να αναφέρουμε την πολύ στενή συνεργασία με την ομάδα του EURES στην Πορτογαλία, η οποία μας βοηθά πολύ στην επικοινωνία με τους εργοδότες», σχολιάζει η Daniela Piryankova, σύμβουλος του EURES και συντονίστρια κατάρτισης στις Δημόσιες Υπηρεσίες Απασχόλησης της Βουλγαρίας.

Δεν μας βοηθούν μόνο όσον αφορά την υλικοτεχνιική υποστήριξη και την επικοινωνία με τους εργοδότες, αλλά πραγματοποιούν και επιτόπιες επισκέψεις στα αγροκτήματα για να βεβαιωθούν ότι οι βούλγαροι αγρότες έχουν όλα όσα χρειάζονται.

Αυτή η δυνατή σχέση και η ιδιαίτερη προσοχή στις λεπτομέρειες είναι ο λόγος που το πρόγραμμα εποχικών εργαζομένων μεταξύ Βουλγαρίας και Πορτογαλίας έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία τα τελευταία τρία χρόνια.

Η εργασία στην Πορτογαλία έχει πολλά πλεονεκτήματα: πανέμορφες παραλίες, το υπέροχο τοπίο της Ιβηρικής χερσονήσου, φρέσκα θαλασσινά και κρασί. Είναι το ιδανικό περιβάλλον για όσους αναζητούν αυτή την τέλεια ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Αν ψάχνετε την τέλεια εποχική εργασία, γιατί να μην δοκιμάσετε την Πορτογαλία; Επικοινωνήστε με τον πλησιέστερο σύμβουλο του EURES σήμερα για να μάθετε περισσότερα.

 

Σχετικοί σύνδεσμοι:

EURES Βουλγαρίας

Δημόσιες Υπηρεσίες Απασχόλησης – Βουλγαρία

EURES Πορτογαλίας

 

Διαβάστε περισσότερα:

Αναζήτηση συμβούλωνEURES

Συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στις χώρες EURES

Βάση αναζήτησης εργασίας EURES

Υπηρεσίες EURES για τους εργοδότες

Πρόγραμμα εκδηλώσεων EURES

Προσεχείς διαδικτυακές εκδηλώσεις

Το EURES στο Facebook

Το EURES στο Twitter

Το EURES στο LinkedIn

Το EURES στο Google+

 

Λεπτομέρειες

Θέματα
βέλτιστη πρακτική EURESΧρήσιμες συμβουλέςΝέα για την αγορά εργασίας/ειδήσεις για την κινητικότηταΤάσεις προσλήψεων
Σχετικές ενότητες
Διαβίωση και εργασία
Τομέας
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Αποποίηση ευθυνών

Τα άρθρα προορίζονται να παρέχουν στους χρήστες της πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τη συζήτηση. Το περιεχόμενό τους δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα την άποψη της Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας (ELA) ή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιπλέον, το EURES και το ELA δεν υποστηρίζουν ιστοτόπους τρίτων που αναφέρονται παραπάνω.