Gå direkt till innehållet
EURES
Nyhetsartikel11 november 2022Europeiska arbetsmyndigheten, Generaldirektoratet för sysselsättning, socialpolitik och inkludering

Är du en ung entreprenör? Dessa rutiner hjälper dig att bli mer framgångsrik

En god affärsidé kan öppna dörren till företagandets värld, men en strukturerad vardagsrutin kan hjälpa dig på vägen till framgång. Är du en ung entreprenör? Spana in dessa tips som kan hjälpa dig att nå dina mål.

Are you a young entrepreneur? These habits will help you be more successful

Planera din tid klokt

En av de första saker som du måste ha lärt dig om att vara entreprenör är att tid är pengar. Ju bättre du använder din tid, desto mer pengar sparar du. Därför är det viktigt att du använder din tid klokt. Se till att du alltid har en plan för morgondagen och att du alltid börjar med den svåraste eller mest brådskande uppgiften på din att göra-lista. Det innebär att om något oväntat dyker upp senare under dagen så har du redan gjort dina mest brådskande uppgifter. Energin avtar ju längre dagen går. Därför får du ut mest av din tid om du sparar de lättaste uppgifterna till sist.

Håll koll på dina utgifter och inkomster

Håll daglig koll på ditt företags utgifter och inkomster. Se till att redovisa allting (t.ex. elräkningar). På så sätt får du bättre överblick över din ekonomi och kan lättare planera framtida investeringar. Hitta sätt att göra stora förändringar av ditt företag med minsta möjliga investering. Till exempel kan du med enkel programvara förbättra dina kunders upplevelse av ditt företag eller underlätta för dina anställda att göra ett bättre jobb. Dina investeringar bör hjälpa dig och din personal att arbeta smart, inte hårt, för att nå bäst resultat.

Tänk långsiktigt

Många otåliga entreprenörer är ivriga att se stora resultat och snabbt tjäna pengar. Kom ihåg att mycket få företag som i början är extremt framgångsrika lyckas hålla tempot uppe och fortsätta att fungera på lång sikt. Om du vill bygga upp en bärkraftig affärsverksamhet så räkna med en långsam resultatutveckling, särskilt i inledningsskedet. Ställ upp realistiska mål på medellång och lång sikt och följ noga hur det går. Några exempel på små uppstartsföretag som tog tid på sig att bli framgångsrika är Spotify, Shutterstock och WhatsApp.

Läs på och håll dig uppdaterad

Se till att du avsätter tid för att läsa varje dag. Läsning stimulerar hjärnan och ger dig en paus från att tänka på jobbet. Bara för att ditt företag går jättebra betyder inte det att det alltid kommer att vara så. Det kan komma någon annan som gör det du gör fast bättre och billigare. Därför är det viktigt att du håller dig uppdaterad om det senaste som händer i din bransch för att se till att ditt företag är konkurrenskraftigt. Det finns många sätt att hålla sig uppdaterad − alltifrån relevanta böcker och webbplatser till branschspecifika poddar. Om du ofta är på språng kan du prova att lyssna på ljudböcker, till exempel på Storytel eller Audible.

Frisk kropp, friskt sinne

Ditt företag speglar din fysiska och psykiska hälsa. Därför måste du se till att ta hand om både kropp och själ. Undvik onyttig mat och se till att äta en balanserad kost som ger dig alla vitaminer och mineraler du behöver under dagen. Skär ner på alkoholen till en rimlig nivå och försök att undvika att dricka kvällen innan du har viktiga saker att göra. Daglig motion (t.ex. yoga eller löpning) ökar blodcirkulationen i hjärnan och kroppen. Som entreprenör kan det kännas lockande att tänka på jobbet hela tiden, men att kunna koppla av är viktigt för din psykiska hälsa. Ett bra sätt att göra detta är att meditera, lyssna på musik eller göra något kreativt som inte har med jobbet att göra, som att teckna eller arbeta i trädgården. Det finns många meditationsappar som kan hjälpa dig att komma in i det. Ett exempel är Petit BamBou, som erbjuder meditationsövningar på engelska, spanska, franska, tyska, italienska och nederländska.

 

Gör det mesta av Eures

Oavsett om du är på jakt efter nya anställda eller praktikanter är Eures det bästa sättet att hitta medarbetare som uppfyller dina krav. Hitta en Euresrådgivare i din region eller kontakta dina lokala Euresrådgivare via chatt för att ta reda på hur Eures kan hjälpa ditt företag.

 

I samarbete med Eures, den europeiska portalen för rörlighet i arbetslivet.

 

Länkar:

Audible

De tio mest rekommenderade poddarna om företagande

Chatta med Euresrådgivare

Petit BamBou

Sök Euresrådgivare

Storytel

 

Läs mer:

Europeiska jobbdagar

Hitta Euresrådgivare

Leva och arbeta i Euresländer

Eures jobbdatabas

Eures tjänster för arbetsgivare

Eures evenemangskalender

Kommande evenemang på nätet

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Teman
Företag /EntreprenörskapRåd och tipsUngdom
Relaterade avsnitt
Hjälp & stödRåd och tips
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfriskrivning

Artiklarna är avsedda att ge användare av Eures-portalen information om aktuella ämnen och trender och att stimulera diskussion och debatt. Deras innehåll återspeglar inte nödvändigtvis den europeiska arbetsmyndighetens (ELA) eller Europeiska kommissionens uppfattning. EURES och ELA stöder inte tredje parts webbplatser som nämns ovan.