Направо към основното съдържание
Лого
EURES (EURopean Employment Services)
Новинарска статия11 Hоември 2022 г.Европейски орган по труда, Генерална дирекция „Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване“

Вие сте млад предприемач? Следните навици ще ви помогнат да постигнете успех

Една велика бизнес идея може да ви отвори вратите към предприемачеството, но за да постигнете успех се придържайте към правила в ежедневието. Ако сте млад предприемач, следните съвети ще ви помогнат да постигнете целите си.

Are you a young entrepreneur? These habits will help you be more successful

Планирайте времето си разумно

Едно от първите неща, които научават предприемачите е, че времето е пари. Колкото по-добре го използвате, толкова повече пари спестявате. Затова е важно да сте разумни с това как запълвате времето си. Винаги имайте план за утрешния ден и винаги почвайте с най-трудната и най-спешната задача от списъка. По този начин, ако по-късно през деня се случи нещо непредвидено, ще сте приключили с най-спешните неща. С напредъка на деня ще намалее и енергията ви, ето защо най-добре ще оползотворите времето си, ако оставите леките задачи за края на деня.

Дръжте под око приходите и разходите си

Следете ежедневно разходите и приходите на фирмата. Не пропускайте нищо (например режийни). Така ще имате представа за състоянието на средствата си и ще можете да планирате бъдещи инвестиции. Намерете начини да промените дейността си с минимални разходи. Например един обикновен софтуер може да рационализира връзката с клиентите и да помогне на служителите в работата им. За най-добри резултати инвестициите ви трябва да подпомагат работата ви, не да я усложняват.

Мислете в дългосрочен план

Много нетърпеливи предприемачи искат да направят големия удар и да спечелят пари бързо. Не забравяйте, че много малко фирми, които започват с голям успех, успяват да запазят темпото и просъществуват дълго. Ако искате да изградите устойчив бизнес, се насочете към бавен напредък, особено в началото. Поставяйте си реалистични цели в среден и дългосрочен план и следете напредъка. Ето някои примери за малки стартиращи предприятия, които бавно са постигнали успех: Spotify, Shutterstock и WhatsApp.

Не спирайте да четете и бъдете в крак с времето

Отделяйте време за четене всеки ден. Това ще стимулира мисловната ви дейност и ще ви отдалечи от размислите за работата. Само защото нещата вървят добре, не означава, че винаги ще е така. Може да се появи някой друг, който ще предлага същата дейност по-добре и по-евтино. Ето защо е важно да сте наясно с новостите и развитията в сектора ви, така фирмата ви ще остане конкурентоспособна. Има много начини за това — от специализирана литература и уебсайтове до специфични за сектора подкасти. Ако често сте на път, можете да слушате аудиокниги, например на платформите Storytel или Audible.

Здрав дух в здраво тяло

Бизнесът ви е отражение на физическото и психичното ви състояние. Ето защо е важно да се грижите за тялото и ума си. Избягвайте нездравословни храни, спазвайте здравословен режим на хранене, който да съдържа всички необходими витамини и минерали за деня. Намалете потреблението на алкохол в рамките на разумното и избягвайте да пиете вечерта преди важни задачи. Правете физически упражнения ежедневно (като йога, тичане) и това ще увеличи кръвотока в мозъка и тялото ви. Като предприемач може да се чувствате подтикнати да работите непрекъснато, но за психичното ви здраве е изключително важно да се изключвате от време на време. Медитацията е чудесен начин за постигане на това, също слушането на музика или творчески занимания, които не са свързани с работата ви, например рисуване или градинарство. Има множество приложения за медитация, които ще ви помогнат да развиете този навик. Пример за това е Petit BamBou, където се предлагат сесии на английски, испански, френски, немски, италиански и нидерландски език.

Ползвайте EURES

Независимо дали търсите служители или стажанти, на EURES ще намерите най-добрия избор от кандидати, които отговарят на изискванията ви. Намерете съветник на EURES във вашия регион или се свържете с вашия местен съветник на EURES в чата, за да научите как EURES може да ви е от помощ.

В партньорство с европейския портал за професионална мобилност EURES.

 

Връзки по темата:

Audible

10-те най-препоръчвани подкаста за предприемачество

Чат със съветници на EURES

Petit BamBou

Търсене на съветници на EURES

Storytel

 

Допълнителна информация:

Европейски дни на труда

Намерете съветници на EURES

Условия на живот и труд в страните от EURES

База с данни за работни места на EURES

Услуги на EURES за работодателите

Календар на събитията на EURES

Предстоящи онлайн събития

EURES във Facebook

EURES в Twitter

EURES в LinkedIn

Теми
Бизнес /ПредприемачествоПрепоръки и съветиМладост
Свързан раздел(и)
Помощ и съдействиеПрепоръки и съвети
Сектор
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Опровержение

Статиите имат за цел да предоставят на потребителите на портала EURES информация по актуални теми и тенденции и да стимулират дискусия и дебат. Тяхното съдържание не отразява непременно гледната точка на Европейския орган по труда (ELA) или Европейската комисия. Освен това EURES и ELA не подкрепят споменатите по-горе уебсайтове на трети страни.