Preskoči na glavno vsebino
EURES
Novice20. september 2017Evropski organ za delo, Generalni direktorat za zaposlovanje, socialne zadeve in vključevanje

Ali iščete dogodivščino svojega življenja? Laponska vas vabi!

Ali iščete novo zaposlitev, vendar ne katero koli? Morda sanjate o dramatičnem in pustolovščin polnem delovnem mestu? Ali si želite delovno mesto, ki je nekoliko drugačno ali edinstveno? Če je vaš odgovor da, berite naprej!

Are you looking for the adventure of a lifetime? Lapland is calling!
Work in Lapland - YouTube

Eures Finska upa, da bo pritegnil pozornost iskalcev zaposlitve, ki jih zanima delo v turizmu, zato jih vabi, naj se udeležijo njihovega prihodnjega evropskega spletnega dneva zaposlovanja, ki bo 27. septembra.

Cilj zaposlitvenega dogodka z naslovom „Work in Lapland- Welcome to Finland“ (Delo na Laponskem – Dobrodošli na Finskem) je povezati iskalce zaposlitve iz vse Evrope s finskimi delodajalci na področju turizma, hotelirstva in gostinstva.

Ali se delo v hotelu na Laponskem resnično tako zelo razlikuje od dela v hotelu Holiday Inn v vašem kraju? O tem presodite sami. Oglejte si video posnetek „Work in Lapland- Welcome to Finland“ in se prepričajte sami.

Prizori toplih brunaric, zasnežene pokrajine in čudovitega severnega sija … ali ste že navdušeni?

Euresova članica osebja Tuija Pahnila upa, da je tako: „Cilj video posnetka je bil predstaviti deželo, ki je daleč stran od poslovnega vrveža in prometnega hrupa. Gledalcem smo želeli omogočiti, da bi začutili nordijsko vzdušje in uresničili življenjske sanje.”

Laponska je najsevernejša finska pokrajina z osupljivimi razgledi, ki doživlja razcvet na področju potovanj in turizma. Vsako leto potrebuje predvsem za zimsko sezono veliko mednarodne delovne sile, vendar pa so možnosti tudi za dolgoročno zaposlitev.

Iz video posnetka je očitno, da Laponska ponuja edinstvena delovna mesta. Kje še lahko delate za resničnega Božička ali ste vodnik na izletu s haskiji ali severnimi jeleni? Druga delovna mesta, ki se kjer koli drugje na svetu zdijo „običajna“, postanejo zaradi edinstvene lokacije Laponske čarobna.

Zaposlitveni dogodek “Work in Lapland- Welcome to Finland” je odlična priložnost, da se prijavite na različna delovna mesta, poklepetate z delodajalci, opravite razgovore in naredite prve korake, da izkoristite priložnost, ki se ponudi le enkrat v življenju. 

Več informacij o evropskem spletnem dnevu zaposlovanja “Work in Lapland- Welcome to Finland”” je na voljo tukaj, kjer se lahko tudi prijavite na dogodek! Božiček vas pričakuje …

 

Sorodne povezave:

Video posnetek „Delo na Laponskem“

Evropski spletni dan zaposlovanja „Delo na Laponskem“

 

Več o tem:

Poiščite Euresovega svetovalca

Življenjske in delovne razmere v Euresovih državah

Euresova zbirka podatkov o prostih delovnih mestih

Euresove storitve za delodajalce

Euresov koledar prireditev

Prihodnji spletni dogodki

EURES na Facebooku

EURES na Twitterju

EURES na LinkedInu

EURES na Googlu+

Teme
Poslovanje/podjetništvoZaposlitveni dnevi/dogodkiNovice s trga dela/novice mobilnostiTrendi zaposlovanjaSocialni medijiMladina
Povezani razdelki
Življenje in delo
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Izjava o omejitvi odgovornosti

Članki so namenjeni zagotavljanju informacij uporabnikom portala EURES o aktualnih temah in trendih ter spodbujanju razprav in debat. Njihova vsebina ne odraža nujno stališča Evropskega urada za delo (ELA) ali Evropske komisije. Poleg tega EURES in ELA ne podpirata zgoraj omenjenih spletnih mest tretjih oseb.