Glavni sadržaj
EURES
Novinski članak20. rujna 2017.Europsko nadzorno tijelo za rad, Glavna uprava za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključivanje

Jeste li u potrazi za pustolovinom života? Laponija vas zove!

Tražite li novi posao, ali ne bilo kakav? Možda sanjate o radu na nekom uzbudljivom i pustolovnom mjestu? Žudite li za radnim mjestom koje je na neki način drukčije ili jedinstveno? Ako ste se pronašli u ovom opisu, nastavite čitati!

Are you looking for the adventure of a lifetime? Lapland is calling!
Work in Lapland - YouTube

EURES Finska želi privući pažnju tražitelja posla koje zanima turistički sektor i pozvati ih na sudjelovanje u nadolazećem Europskom danu poslova na internetu koji će se održati 27. rujna.

Događaj za zapošljavanje pod naslovom „Work in Lapland – Welcome to Finland” („Radite u Laponiji – dobro došli u Finsku”) ima za cilj povezati tražitelje posla iz cijele Europe s finskim poslodavcima u turističkom, hotelijerskom i ugostiteljskom sektoru.

Može li se posao u hotelu u Laponiji zbilja toliko razlikovati od rada u vašem lokalnom hotelu? Na vama je da prosudite. Pogledajte videozapis „Work in Lapland – Welcome to Finland” i uvjerite se sami.

Prizori ugodnih drvenih koliba, krajolici prekriveni snijegom i veličanstveni prizor polarne svjetlosti... Osjećate li se nadahnuto?

Tomu se nada član osoblja EURES-a Tuija Pahnila. „Ovaj je videozapis napravljen kako bi predstavio slobodu i spas od gradske vreve i prometne buke. Željeli smo da gledatelji osjete nordijsku atmosferu i da im dolazak u Laponiju postane životni san.”

Laponija je najsjevernija regija Finske koja se uz krajolik koji oduzima dah također može podičiti turističkim sektorom u usponu. Svake je godine potrebno mnogo radne snage iz inozemstva, posebice tijekom zimske sezone. No moguće je raditi i duže.

U videozapisu se jasno može vidjeti da je Laponija uistinu jedinstveno radno mjesto. Gdje drugdje možete raditi za pravog Djeda Božićnjaka ili voditi obilaske s haskijima ili sobovima? Jedinstveni geografski položaj Laponije daje dašak čarolije poslovima koji bi se bilo gdje drugdje u svijetu činili „običnima”.

Internetski događaj za zapošljavanje pod nazivom „Work in Lapland – Welcome to Finland” savršena je prilika da se prijavite za niz poslova, čavrljate s poslodavcima, pristupite razgovoru za posao i učinite prvi korak prema prilici koja se pruža samo jednom u životu. 

Možete saznati više o Europskom danu poslova na internetu „Work in Lapland – Welcome to Finland” ili se registrirati za događaj na ovoj adresi! Djed Božićnjak vas čeka…

 

Korisne poveznice:

Videozapis „Radite u Laponiji”

Europski dan poslova na internetu „Radite u Laponiji”

 

Pročitajte više:

Pronađite savjetnika EURES-a

Životni i radni uvjeti u zemljama u kojima djeluje EURES

EURES-ova baza poslova

Službe EURES-a za poslodavce

EURES-ov kalendar događaja

Uskoro na internetu

EURES na Facebooku

EURES na Twitteru

EURES na LinkedInu

EURES na portalu Google+

Teme
Posao /PoduzetništvoDani posla/događajiVijesti o tržištu rada/vijesti o mobilnostiTrendovi zapošljavanjaDruštveni medijiMladost
Povezani odjeljak(i)
Život i rad
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Odricanje

Članci su namijenjeni korisnicima portala EURES pružiti informacije o aktualnim temama i trendovima te potaknuti raspravu i debatu. Njihov sadržaj ne odražava nužno stav Europske uprave za rad (ELA) ili Europske komisije. Nadalje, EURES i ELA ne podržavaju gore navedene web stranice trećih strana.