Gå til hovedindholdet
EURES
Nyhedsartikel21. februar 2019Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion

Endnu en, der har haft glæde af Eures, deler sin historie med Eures Spanien

I november 2018 offentliggjorde vi en artikel om Juan Carlos, som delte sin positive erfaringer med Eures på Eures Spaniens Facebook-side. I december var det Alejandra Franch fra Zaragoza, der delte sine positive erfaringer med Eures på det sociale netværks webside. Her er Alejandras historie.

Another happy beneficiary shares her story with EURES Spain
Shutterstock

"Ligesom så mange andre mennesker var kærlighed grunden til, at jeg kom til Nederlandene," siger Alejandra indledningsvist. Alejandra og hendes hollandske kæreste ønskede at tage skridtet videre i deres forhold og flytte tættere på hinanden. Da mulighederne for at få job i Spanien var begrænsede for hendes kæreste, besluttede Alejandra sig for at sige sit job som fotolærer op og flytte til Nederlandene.

"Inden jeg besluttede mig for at flytte, sparede jeg så meget som muligt op og tog ind på Eures-kontoret i Zaragoza for at få flere oplysninger og vurdere mine muligheder," siger hun. "De gav mig information og hjalp mig med at forbedre mit CV. Jeg modtog meget nyttige og præcise oplysninger samt personlig rådgivning, hvilket fik mig til at føle mig mere tryg over for alt det nye, der ventede mig. "

Sprogkundskaber er nøglen til succes

Da Alejandra besøgte Eures-kontoret, blev hun overrasket over at finde ud af, at der ud over den personlige rådgivning, hun fik fra Eures-vejlederne, også var mulighed for at få yderligere støtte gennem Reactivate, EU's jobmobilitetsordning for jobsøgende over 35 år.

"Takket være de gode råd fik jeg støtte til et kursus i nederlandsk. Det var afgørende for, at jeg kunne tilpasse mig de nye omgivelser," siger hun.

"Kurset i nederlandsk, som jeg kunne tage takket være Reactivate, gav mig mulighed for bedre at integrere mig og gjorde mig mere sikker i dagligdagen", siger hun. "Selvfølgelig kan jeg overleve her med engelsk, men et grundlæggende kendskab til sproget er en bedre forudsætning for at kunne integrere sig."

"Takket være rådgivningen — og med lidt held — lykkedes det mig at finde et job i et internationalt laboratorie", siger Alejandra. Selv om hun mener, at der også er held med i spillet, er det klart, at hendes sprogkundskaber i høj grad var udslagsgivende for, at hun fik jobbet.

"Jeg arbejder i en international atmosfære med udenlandske og hollandske kolleger og er ansvarlig for support til kunder i Spanien," forklarer hun.

"Jeg må indrømme, at mine sprogkundskaber i engelsk og portugisisk udover mit modersmål spansk hurtigt gav mig mulighed for at komme i arbejde her i Nederlandene."

"Fascinerende og spændende"

"Det er ikke altid let at flytte til et andet land," indrømmer Alejandra. "Jeg savner naturligvis min by meget og tager så ofte som muligt tilbage i et par dage og ser familie og venner."

Alejandra er dog glad for, at hun tog skridtet og flyttede til udlandet for at arbejde, og hun synes at nyde udfordringen.

"Jeg er meget lykkelig her i Nederlandene, og taknemmelig," siger hun. "Det siger sig selv, at det kræver en indsats at tilpasse sig nye omgivelser og lære andre sprog, men jeg synes personligt, at det er fascinerende og udfordrende."

"Jeg viI gerne opfordre dem, der har lyst til at se sig om uden for Spanien, til at henvende sig til deres Eures-kontor. Der vil de finde et professionelt team af mennesker, der er villige til at yde deres bedste for at hjælpe."

Ønsker du at finde ud af, hvordan Eures også kan støtte dig, kan du besøge Eures-portalen i dag.

Du kan også læse Alejandras historie (på spansk) på  Spain Facebook pageEures (se opslag fra den 5. december 2018).

 

Relevante links:

 Reactivate

Euresportalen

Eures Spanien på Facebook

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Drop'pin@Eures

Find en Euresvejleder

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Emner
Sociale medierSucceshistorierUngdom
Relaterede sektion(er)
Leve- og arbejdsvilkår
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.