Direct la conținutul principal
EURES
Știre24 aprilie 2017Autoritatea Europeană a Muncii, Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune

Totul despre Erasmus+

Erasmus+ este un program al Comisiei Europene pentru educație, formare, tineret și sport. Din 2014, Erasmus+ a ajutat mii de tineri și organizații să-și lărgească orizonturile dincolo de granițe, să-și dezvolte competențele (tinerii) și să îmbunătățească baza de competențe a membrilor personalului (organizațiile).În articolul ce urmează vom arunca o privire asupra unor oportunități pe care Erasmus+ le poate oferi tinerilor și organizațiilor înregistrate pe Drop’pin@EURES.

All about Erasmus+
Shutterstock

Tineri

Erasmus+oferă oportunități pentru tineri (între 13 și 30 de ani)care sunt menite să-i ajute să dezvolte noi competențe, să descopere noi culturi, să învețe limbi străine noi și să câștige experiență în domeniile care îi interesează.

Schimburile de tineri implică tinerii dintr-una sau mai multe țări din UE care participă la un program de lucru comun, în timp ce oportunitățile de voluntariat în străinătate sunt disponibile prin Serviciul European de Voluntariat (SEV).

Studenți

Perioade de studii în străinătate sunt disponibile pentru studenți prin programul Erasmus+ și le oferă oportunitatea să-și îmbunătățească aptitudinile de comunicare, lingvistice și interculturale într-un mediu nou și interesant. Aceste perioade de studiu pot avea o durată între 3 și 12 luni și sunt disponibile pentru studenții care studiază pentru licență, masterat sau doctorat.

Alte oportunități pentru studenți sunt stagiile de formare în străinătate, care includ activități precum locuri de muncă și stagii. Aceste stagii sunt deschise atât studenților, cât și proaspeților absolvenți și pot avea o durată între 2 și 12 luni, oferind tinerilor ocazia să-și îmbunătățească competențele și, în același timp, să facă cunoștință cu diferite culturi.

Organizații

Erasmus+ oferă o varietate de oportunități pentru organizații în domeniile educației, formării, tineretului și sportului. Organizațiile din învățământul superior își pot trimite membrii personalului să participe la cursuri de formare sau să predea în străinătate. Oportunitățile de predare și de participare la cursuri de formare sunt disponibile și pentru personalul din învățământul profesional și tehnic (VET), personalul didactic din școli, personalul din domeniul educației pentru adulți și lucrătorii tineri. 

Finanțarea este disponibilă pentru proiecte inovatoare concepute pentru a îmbunătăți practicile, sub formă de parteneriate strategice, alianțe ale cunoașterii și alianțe ale competențelor sectoriale. Proiectele de consolidare a capacităților sprijină modernizarea învățământului superior și dezvoltarea activităților pentru tineri și a învățământului non-formal.

Informații suplimentare

Mai multe informații despre programul Erasmus+ și ce oportunități oferă acesta pentru tineri și pentru organizații se găsesc pe site-ul programului.

 

Linkuri conexe:

oferă oportunități pentru tineri

oportunități pentru studenți

oportunități pentru organizații

 

Mai multe informații:

Zilele europene ale locurilor de muncă

Drop’pin@EURES

Găsiți un consilier EURES

Condiții de viață și de muncă în țările EURES

Baza de date cu locuri de muncă a EURES

Servicii EURES pentru angajatori

Calendarul evenimentelor EURES

Următoarele evenimente online

EURES pe Facebook

EURES pe Twitter

EURES pe LinkedIn

EURES pe Google+

Teme
Setul de instrumente al UE pentru mobilitatePărțile interesate externeSugestii și sfaturiȘtiri/rapoarte/statisticiTineret
Secțiuni aferente
Ajutor şi asistenţăCondiții de viață și de muncă
Sectorul
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Disclaimer

Articolele sunt menite să ofere utilizatorilor portalului EURES informații despre subiecte și tendințe actuale și să stimuleze discuțiile și dezbaterile. Conținutul acestora nu reflectă neapărat punctul de vedere al Autorității Europene a Muncii (ELA) sau al Comisiei Europene. În plus, EURES și ELA nu aprobă site-urile web ale terților menționate mai sus.