Direct naar de inhoud
EURES
Nieuwsartikel24 april 2017Europese Arbeidsautoriteit, Directoraat-generaal Werkgelegenheid, Sociale Zaken en Inclusie

Alles over Erasmus+

Erasmus+ is het actieprogramma van de Europese Commissie voor onderwijs, opleiding, jeugd en sport. Sinds 2014 helpt Erasmus+ duizenden jongeren hun horizon te verbreden en hun vaardigheden te ontwikkelen, en organisaties de competenties van hun medewerkers te versterken.In dit artikel kijken we naar enkele mogelijkheden die Erasmus+ kan bieden aan jongeren en organisaties die bij Drop'pin@EURES zijn ingeschreven.

All about Erasmus+
Shutterstock

Jongeren

Erasmus+ wil jongeren (van 13 tot 30 jaar) de kans geven nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, kennis te maken met andere culturen, andere talen te leren en waardevolle ervaringen op te doen op voor hen interessante terreinen.

Bij jongerenuitwisselingen nemen jongeren uit een of meerdere EU-lidstaten deel aan een gezamenlijk werkprogramma; mogelijkheden voor vrijwilligerswerk in een ander land zijn beschikbaar via de EVS (European Voluntary Service).

Studenten

Via Erasmus+ kunnen studenten in een ander land studeren en zo hun communicatieve, interculturele en taalvaardigheden in een stimulerende nieuwe omgeving versterken. Het betreft studieperiodes van drie tot twaalf maanden voor studenten op het niveau van Bachelor, Master en doctoraat.

Andere mogelijkheden voor studenten zijn stages en leerplaatsen in een ander land. Zowel studenten als pas afgestudeerden kunnen stages lopen van twee tot 12 maanden. Jongeren verbeteren zo waardevolle vaardigheden in een andere cultuur.

Organisaties

Erasmus+ biedt een reeks mogelijkheden aan organisaties op het vlak van onderwijs, opleiding, jeugd en sport. Organisaties voor hoger onderwijs kunnen hun medewerkers naar een ander land sturen om een cursus te volgen of zelf onderwijs te geven. Dit staat ook open voor docenten in beroepsonderwijs en -opleiding, het reguliere onderwijs, volwassenenonderwijs en voor jeugdwerkers.

Er zijn financiële middelen beschikbaar voor innoverende projecten ten behoeve van verbeterde werkmethoden. De projecten hebben de vorm van strategische partnerschappen, kennisallianties en allianties voor bedrijfstakspecifieke vaardigheden. Capaciteitsontwikkelingsprojecten ondersteunen de modernisering van het hoger onderwijs en de ontwikkeling van jeugdwerk en het buitenschoolse leren.

Meer informatie:

Op de website van Erasmus+ is meer informatie te vinden over het programma en de mogelijkheden voor jongeren en organisaties.

 

Verwante links:

jongeren (van 13 tot 30 jaar) de kans geven

mogelijkheden voor studenten

mogelijkheden aan organisaties

 

Meer informatie:

Europese banendagen

Drop’pin@EURES

Zoek een EURES-adviseur

Leven en werken in EURES-landen

EURES-vacaturebank

EURES-diensten voor werkgevers

EURES-evenementenkalender

Komende online-evenementen

EURES op Facebook

EURES op Twitter

EURES op LinkedIn

EURES op Google+

Onderwerpen
EU-toolbox voor mobiliteitExterne stakeholdersHints en tipsNieuws/rapporten/statistiekenJeugd
Gerelateerde sectie(s)
Hulp & ondersteuningLeven & werken
Sector
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Vrijwaring

De artikelen zijn bedoeld om gebruikers van het EURES-portaal informatie te verstrekken over actuele onderwerpen en trends en om discussie en debat te stimuleren. Hun inhoud komt niet noodzakelijk overeen met het standpunt van de Europese Arbeidsautoriteit (ELA) of de Europese Commissie. Bovendien onderschrijven EURES en ELA de bovengenoemde websites van derden niet.