Glavni sadržaj
EURES
Novinski članak24. travnja 2017.Europsko nadzorno tijelo za rad, Glavna uprava za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključivanje

Sve o programu Erasmus+

Erasmus+ je program Europske komisije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport. Erasmus+ od 2014. godine pomaže tisućama mladih i organizacijama da prošire svoje vidike u inozemstvo, razviju vještine (mladi) i poboljšaju vještine svojeg osoblja (organizacije).U članku u nastavku bavit ćemo se nekima od prilika koje Erasmus+ nudi mladim ljudima i organizacijama koji čine dio internetske platforme Drop'pin@EURES.

All about Erasmus+
Shutterstock

Mladi

Prilike za mlade (u dobi od 13 do 30 godina) koje nudiErasmus+osmišljene su kao pomoć u razvijanju novih vještina, otkrivanju novih kultura, učenju novih jezika i stjecanju vrijednog iskustva u području od njihova interesa.

Razmjene mladih obuhvaćaju mlade ljude iz jedne zemlje EU-a ili više njih koji sudjeluju u zajedničkom programu rada, a mogućnosti volontiranja u inozemstvu dostupne su preko Europske volonterske službe (EVS).

Studenti

Studenti mogu studirati u inozemstvu uz pomoć programa Erasmus+, koji im pomaže poboljšati komunikacijske, jezične i međukulturalne vještine u uzbudljivom novom okruženju. Razdoblja studija mogu trajati od 3 do 12 mjeseci i dostupna su studentima na preddiplomskom, magistarskom i doktorskom studiju.

Ostale prilike za studente uključuju pripravništva u inozemstvu koja obuhvaćaju aktivnosti poput stručne prakse i stažiranja. Ova pripravništva dostupna su sadašnjim studentima i onima koji su nedavno diplomirali te mogu trajati od 2 do 12 mjeseci. Isto tako, ona mladima omogućuju usavršavanje vještina uz upoznavanje drukčijih kultura.

Organizacije

Erasmus+ nudi niz mogućnosti za organizacije u području obrazovanja, osposobljavanja, sporta i području koje se tiče mladih. Organizacije visokog obrazovanja mogu svoje osoblje poslati u inozemstvo na osposobljavanje ili da ondje podučavaju. Poduka i osposobljavanje dostupni su i zaposlenicima u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, obrazovanja odraslih i djelatnicima koji rade s mladima. 

Financiranje je dostupno za inovativne projekte čiji je cilj poboljšanje prakse u obliku strateških partnerstava, saveza znanja i saveza za sektorske vještine. Projektima za izgradnju kapaciteta podupire se modernizacija visokog obrazovanja i razvoj rada s mladima te informalno učenje.

Saznajte više

Više informacija o programu Erasmus+  i onome što nudi mladima i organizacijama pronađite na internetskim stranicama programa.

 

Korisne poveznice:

Prilike za mlade

prilike za studente

mogućnosti za organizacije

 

Pročitajte više:

Europski dani poslova

Drop’pin@EURES

Pronađite EURES-ovasavjetnika

Životni i radni uvjeti u zemljama u kojima djeluje EURES

EURES-ova baza poslova

EURES-ove usluge za poslodavce

EURES-ov kalendar događaja

Uskoro na internetu

EURES na Facebooku

EURES na Twitteru

EURES na LinkedInu

EURES na portalu Google+

Teme
EU alati za mobilnostVanjski dioniciSavjetiVijesti/izvješća/statistikeMladost
Povezani odjeljak(i)
Pomoć i podrškaŽivot i rad
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Odricanje

Članci su namijenjeni korisnicima portala EURES pružiti informacije o aktualnim temama i trendovima te potaknuti raspravu i debatu. Njihov sadržaj ne odražava nužno stav Europske uprave za rad (ELA) ili Europske komisije. Nadalje, EURES i ELA ne podržavaju gore navedene web stranice trećih strana.