Siirry pääsisältöön
EURES
Uutisartikkeli24. huhtikuuta 2017Euroopan työviranomainen, Työllisyys-, sosiaali- ja osallisuusasioiden pääosasto

Kaikki Erasmus+ -ohjelmasta

Erasmus+ on Euroopan komission koulutus-, nuoriso- ja urheiluohjelma. Erasmus+ -ohjelma on vuodesta 2014 alkaen auttanut tuhansia nuoria ja organisaatioita avartamaan näkökulmiaan ulkomailla, kehittämään nuorten osaamista ja vahvistamaan organisaatioiden henkilöstön osaamispohjaa.Seuraavassa artikkelissa teemme katsauksen mahdollisuuksiin, joita Erasmus+ -ohjelmalla on tarjota Drop’pin@EURES-palvelua käyttäville nuorille ja organisaatioille.

All about Erasmus+
Shutterstock

Nuoret

Erasmus+ -ohjelman nuorille tarjoamat mahdollisuudet on tarkoitettu 13–30-vuotiaille nuorille uusien taitojen kehittämiseksi, uusiin kulttuureihin tutustumiseksi, uusien kielien oppimiseksi ja arvokkaan kokemuksen saamiseksi alalta, joka kiinnostaa heitä.

Nuorisovaihdoissa yhdestä tai useammasta EU-maasta tulevat nuoret osallistuvat yhteiseen työohjelmaan, kun taas ulkomailla tehtävää vapaaehtoistyötä koskeviin mahdollisuuksiin voi tutustua eurooppalaisen vapaaehtoispalvelun (EVS) välityksellä.

Opiskelijat

Erasmus+ -ohjelman välityksellä opiskelijat voivat opiskella ulkomailla ja samalla parantaa kommunikointikykyään, kielitaitoaan ja kulttuurienvälisen vuorovaikutuksen taitoja uudessa, kiehtovassa ympäristössä. Opintojaksojen pituus vaihtelee kolmesta kuukaudesta 12 kuukauteen, ja niihin voivat osallistua alempaa ja ylempää korkeakoulututkintoa sekä jatkotutkintoa suorittavat opiskelijat.

Muut opiskelijoille tarjotut mahdollisuudet koskevat ulkomailla suoritettavia harjoittelujaksoja, jotka käsittävät työharjoittelua. Harjoittelu on avoin sekä opiskelijoille että vastavalmistuneille. Harjoittelujaksot kestävät kahdesta kuukaudesta 12 kuukauteen, ja niiden avulla nuoret voivat harjoittaa taitojaan ja saada kokemusta vieraasta kulttuurista.

Organisaatiot

Erasmus+ -ohjelma tarjoaa joukon organisaatioille tarkoitettuja mahdollisuuksia koulutuksen, nuorison ja urheilun alalla. Korkeakoulut voivat lähettää henkilöstöään ulkomaille saamaan koulutusta tai opetustehtäviin. Koulutus- ja opetusmahdollisuuksia on tarjolla myös ammatillisten oppilaitosten, koulujen ja aikuiskoulutuksen henkilöstölle sekä nuorisotyöntekijöille. 

Rahoitusta myönnetään innovatiivisille hankkeille, joiden tarkoituksena on parantaa käyntäntöjä, kuten strategisille kumppanuushankkeille, tietoyhteenliittymille ja alakohtaisille osaamisyhteenliittymille. Kapasiteetin vahvistamista koskevilla hankkeilla tuetaan korkeakoulutuksen uudistamista sekä nuorisotyön ja epävirallisen oppimisen kehittämistä.

Lisätietoa:

Lisätietoja Erasmus+ -ohjelmasta ja ohjelman tarjonnasta nuorille ja organisaatioille saa ohjelman verkkosivuilta.

 

Asiaan liittyviä linkkejä:

nuorille tarjoamat mahdollisuudet

opiskelijoille tarjotut mahdollisuudet

organisaatioille tarkoitettuja mahdollisuuksia

 

Lisätietoja:

Euroopan työpaikkapäivät

Drop’pin@EURES

Hae EURES-neuvojaa

Elin- ja työolot EURES-maissa

EURESin työpaikkatietokanta

EURES-palvelut työnantajille

EURESin tapahtumakalenteri

Tulevat online-tapahtumat

EURES Facebookissa

EURES Twitterissä

EURES LinkedInissä

EURES Google+:ssa

Aiheet
EU:n liikkuvuuden työkalupakkiUlkopuoliset sidosryhmätVinkkejäUutiset/raportit/tilastotNuoriso
Aiheeseen liittyvä(t) osio(t)
Apu ja tukiAsuminen ja työskentely
Sektori
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Vastuuvapauslauseke

Artikkelien tarkoituksena on tarjota EURES-portaalin käyttäjille tietoa ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättää keskustelua ja keskustelua. Niiden sisältö ei välttämättä vastaa Euroopan työviranomaisen (ELA) tai Euroopan komission näkemystä. Lisäksi EURES ja ELA eivät tue edellä mainittuja kolmansien osapuolien verkkosivustoja.