Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπο
EURES
Ειδησεογραφικό άρθρο24 Απριλίου 2017Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας, Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το Erasmus+

Το Erasmus + είναι το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό. Από το 2014, το πρόγραμμα Erasmus + βοηθά χιλιάδες νέους και οργανισμούς να διευρύνουν τους ορίζοντές τους στο εξωτερικό· τους μεν νέους τους βοηθά να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, τους δε οργανισμούς να βελτιώσουν τις γνώσεις του προσωπικού τους.Στο ακόλουθο άρθρο εξετάζουμε ορισμένες από τις δυνατότητες που προσφέρει το Erasmus+ στους νέους και τους οργανισμούς που χρησιμοποιούν το Drop’pin@EURES.

All about Erasmus+
Shutterstock

Νέοι

Το Erasmus + παρέχει ευκαιρίες για νέους (από 13 έως 30 ετών) προκειμένου να αναπτύξουν νέες δεξιότητες, να ανακαλύψουν νέους πολιτισμούς, να μάθουν ξένες γλώσσες και να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία σε τομείς που τους ενδιαφέρουν.

Οι ανταλλαγές νέων προάγουν τη συμμετοχή των νέων από μία ή περισσότερες χώρες της ΕΕ σε ένα κοινό πρόγραμμα εργασίας, ενώ παρέχονται επίσης ευκαιρίες εθελοντισμού στο εξωτερικό από την ευρωπαϊκή υπηρεσία για την εθελοντική εργασία (ΕΕΥ).

Φοιτητές

Μέσω του Erasmus +, οι φοιτητές μπορούν να σπουδάσουν στο εξωτερικό, σε ένα νέο συναρπαστικό περιβάλλον, στο οποίο μπορούν να ενισχύσουν τις επικοινωνιακές, γλωσσικές και διαπολιτισμικές τους ικανότητες. Οι εν λόγω περίοδοι σπουδών διαρκούν από 3 έως 12 μήνες και απευθύνονται σε φοιτητές σε επίπεδο πτυχίου, μεταπτυχιακού και διδακτορικού.

Παρέχονται και άλλες δυνατότητες για τους φοιτητές, όπως περίοδοι πρακτικής άσκησης στο εξωτερικό, οι οποίες καλύπτουν δραστηριότητες όπως τοποθέτηση σε θέση εργασίας ή άλλα προγράμματα πρακτικής άσκησης. Τόσο οι φοιτητές όσο και οι πρόσφατοι απόφοιτοι μπορούν να συμμετάσχουν στις περιόδους πρακτικής άσκησης, οι οποίες διαρκούν 2 έως 12 μήνες και επιτρέπουν στους νέους να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους αλλά και να γνωρίσουν διαφορετικούς πολιτισμούς.

Οργανισμοί

Το Erasmus+ παρέχει μια σειρά από δυνατότητες για οργανισμούς στους τομείς της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της νεολαίας και του αθλητισμού. Τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μπορούν να αποστέλλουν το προσωπικό τους στο εξωτερικό, προκειμένου να διδάξει ή να εκπαιδευτεί. Περίοδοι διδασκαλίας και επιμόρφωσης είναι επίσης διαθέσιμες για το προσωπικό επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (ΕΕΚ), τους εκπαιδευτικούς σχολικής εκπαίδευσης, το προσωπικό εκπαίδευσης ενηλίκων και τους εργαζομένους στον τομέα της νεολαίας. 

Η χρηματοδότηση παρέχεται για καινοτόμα έργα που βελτιώνουν τις πρακτικές. Τα έργα αυτά έχουν τη μορφή στρατηγικών συμπράξεων, συμμαχιών γνώσης και τομεακών συμμαχιών δεξιοτήτων. Επιπλέον, έργα ανάπτυξης ικανοτήτων υποστηρίζουν τον εκσυγχρονισμό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων για τους νέους και της μη τυπικής μάθησης.

Μάθετε περισσότερα

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Erasmus+ και τι προσφέρει τόσο στους νέους όσο και στους οργανισμούς διατίθενται στον ιστότοπο του προγράμματος.

 

Σχετικοί σύνδεσμοι:

ευκαιρίες για νέους

δυνατότητες για τους φοιτητές

δυνατότητες για οργανισμούς

 

Διαβάστε περισσότερα:

Ευρωπαϊκές ημερίδες για την απασχόληση

Drop’pin@EURES

Αναζητήστε σύμβουλοEURES

Συνθήκες Διαβίωσης και Εργασίας στις χώρες του EURES

Βάση αναζήτησης εργασίας EURES

Υπηρεσίες EURES για εργοδότες

Πρόγραμμα εκδηλώσεων EURES

Προσεχείς επιγραμμικές εκδηλώσεις

Το EURES στο Facebook

Το EURES στο Twitter

Το EURES στο LinkedIn

Το EURES στο Google+

Λεπτομέρειες

Θέματα
Εργαλειοθήκη ΕΕ για την κινητικότηταΕξωτερικοί ενδιαφερόμενοιΧρήσιμες συμβουλέςΕιδήσεις / αναφορές / στατιστικά στοιχείαΝεολαία
Σχετικές ενότητες
Βοήθεια και υποστήριξηΔιαβίωση και εργασία
Τομέας
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Αποποίηση ευθυνών

Τα άρθρα προορίζονται να παρέχουν στους χρήστες της πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τη συζήτηση. Το περιεχόμενό τους δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα την άποψη της Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας (ELA) ή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιπλέον, το EURES και το ELA δεν υποστηρίζουν ιστοτόπους τρίτων που αναφέρονται παραπάνω.