Gå til hovedindholdet
EURES
Nyhedsartikel2. august 2019Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion

Syv tegn på, at du i bund og grund kunne være iværksætter

Iværksættere findes i alle størrelser, aldre, køn eller nationaliteter, men de mest succesfulde har visse karakteristika til fælles. I denne artikel ser vi nærmere på disse karakteristika og hjælper dig med at finde ud af, om du i bund og grund er iværksætter.

7 signs that you could be an entrepreneur at heart
EURES

Du har en vision

Det er let at kigge på Steve Jobs eller Bill Gates og tænke, at det at være iværksætter kun handler om at tjene millioner og blive det største mærke i verden. Selv om dette er et fortræffeligt mål, skal en succesfuld virksomhed starte med en idé. Iværksættere er dygtige til at afhjælpe mangler på nye produkter på markedet ved at identificere efterspørgsler, der ikke er blevet imødekommet, eller udtænke nye løsninger på gamle problemer.

Du kan fokusere på fremtiden

Selv om nuet er vigtigt, har succesfulde iværksættere også hele tiden blikket rettet mod fremtiden. De foregriber kommende udfordringer, muligheder og tendenser for at sikre, at de er på forkant inden for deres branche og hurtigt kan reagere på ændrede kunde- og forbrugerbehov.

Du kan tage (kalkulerede) risici

Ét ord adskiller den succesfulde iværksætter fra den ikke-succesfulde: kalkuleret. Iværksættere tager en risiko på grundlag af nøje overvejelser eller planlægning, ikke følelser. Det kræver en vis mængde risikovillighed at oprette en virksomhed og få den til at vokse, men det er vigtigt at skelne mellem dette og letsindighed. En succesfuld iværksætter ved, hvornår man skal tage risici, men også, hvornår man skal undgå dem.

Du er fleksibel

Evnen til at tilpasse sig ændringer er afgørende for succes i forretningsverdenen. Markeder er uforudsigelige, og det samme er mennesker, og hvis en iværksætter kan rumme og tilpasse sig uventede situationer (i stedet for at kæmpe imod dem), vil dette kun hjælpe den pågældende med at få succes.

Du har empati

Når folk tænker på en succesfuld iværksætter, forestiller de sig undertiden en hensynsløs figur, som sætter egne mål over andres følelser. I virkeligheden er dette sjældent tilfældet. Det er vigtigt, at de ansatte, kunderne og aktionærerne føler, at de har noget at skulle have sagt og bliver hørt. De mest succesfulde virksomhedsejere er dem, der er i stand til at tage hensyn til meninger og følelser blandt alle, der er involveret i virksomheden, og klart kan kommunikere til dem, hvordan de arbejder hen imod en fælles vision.

Du er selvmotiveret

At være din egen chef betyder, at du skal motivere dig selv og ikke kan satse på, at andre gør det for dig. Iværksættere har ikke en leder, der kan kontrollere, hvor langt de er nået, sikre, at de overholder deres frister, eller fortælle dem, hvis de kommer for sent om morgenen. Det er deres ansvar at sørge for, at alt forløber uden problemer, og at arbejdet leveres til tiden.

Nøglen til at forblive motiveret er passion. Hvis du elsker din idé, vil du være endnu mere fast besluttet på, at den skal lykkes.

Du kan tåle at begå fejl

Fejl er uundgåelige, når man opretter en virksomhed og bliver iværksætter. De iværksættere, der kan overvinde dem og gøre brug af de indhøstede erfaringer i forbindelse med fremtidige udfordringer, er dem, der vil opnå gode resultater på lang sigt. I stedet for at betragte fejl som noget negativt ser iværksættere det som en mulighed for forbedring.

Værsågod: Syv tegn på, at du i bund og grund kunne være iværksætter. Vi håber, dette hjælper dig med at finde iværksætteren i dig.

I samarbejde med Eures, den europæiske portal for jobmobilitet

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Drop'pin@EURES

Find en Euresmedarbejder

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Emner
Forretning/iværksætteriRåd og tipsUngdom
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.