Direct la conținutul principal
EURES (EURopean Employment Services)
Știre19 decembrie 2017Autoritatea Europeană a Muncii, Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune3 min de lectură

7 extensii Chrome de care are nevoie orice lucrător

Sven Dahlin a scris o carte electronică despre eficiența în Microsoft Excel, a susținut seminare online și lucrează pentru Tradera Rabattkoder, în Suedia. Fiind o persoană care pune accentul pe eficiență, ne-am gândit să-l întrebăm ce extensii Chrome ne-ar recomanda pentru a spori productivitatea la locul de muncă.

7 Chrome extensions every worker bee needs
EURES

 

Liteshot

Dacă aveți nevoie să faceți rapid o captură de ecran a unui element dintr-o filă Chrome, aceasta este extensia potrivită. Trebuie doar să apăsați butonul „Realizați o captură de ecran” și se va deschide o filă nouă, în care veți selecta ce doriți să distribuiți sau să salvați. Dacă este o fotografie, puteți chiar să căutați fotografii similare pe Google. Înainte de distribuire sau salvare, puteți și să desenați pe captura de ecran și să subliniați orice doriți să evidențiați pentru destinatar.

Momentum

Extensia Momentum apare de fiecare dată când deschideți o filă nouă în Chrome. Vă indică ora, data, vremea și alte câteva lucruri, dar mai ales, lista dumneavoastră de priorități („to do list”). Reuniunile sunt înregistrate în calendarul dumneavoastră, dar ce se întâmplă cu toate celelalte sarcini, mai mult sau mai puțin importante, care nu sunt efectuate la un moment precis? Este ușor să identificați sarcinile asupra cărora trebuie să vă concentrați și la fel de ușor să adăugați elemente noi pe lista de priorități. Când finalizați o sarcină, eliminați-o și treceți la următoarea.

Text Mode

Numeroase site-uri web oferă o cantitate enormă de informații, care poate face dificilă concentrarea pe text. Text Mode este o extensie simplă care, atunci când este utilizată, elimină toate elementele cu excepția textului și, de asemenea, transformă întregul conținut în alb și negru. Această extensie este perfectă dacă trebuie să procesați multe informații într-un timp scurt.

LastPass

Toate aceste parole..., toate aceste autentificări! Este imposibil să vi le amintiți pe toate dacă nu folosiți aceeași parolă de fiecare dată și, după cum se știe, acest lucru nu se recomandă. LastPass este un serviciu de stocare securizată a parolelor și numelor dumneavoastră de utilizator într-un „seif”, acestea fiind astfel ușor de accesat numai de către dumneavoastră.

All-in-One Messenger

Compania pentru care lucrați utilizează mai multe programe de comunicare, precum Skype, Slack sau WhatsApp? Extensia All-in-One Messenger regrupează aceste programe și le afișează într-o singură fereastră, ceea ce înseamnă că nu trebuie să treceți de la unul la altul. Este o metodă excelentă de a economisi timp!

Grammarly for Chrome

Grammarly este extensia perfectă pentru persoanele care trebuie să scrie în limba engleză. Această extensie verifică atât ortografia, cât și gramatica, astfel încât ceea ce comunicați să fie ușor de citit și să aibă un aspect profesionist. Puteți efectua până la 400 de verificări gratuite pe lună.

SimilarWeb

Vreți să cunoașteți traficul unui site web în ultimele șase luni? Extensia SimilarWeb face exact acest lucru și, în același timp, vă oferă și alte informații, precum țările din care provin vizitatorii și dacă aceștia au accesat pagina web utilizând rețele sociale, motoare de căutare sau link-uri. Aceste informații nu vor fi niciodată 100% corecte, dar vă puteți face o idee pertinentă dacă, de exemplu, trebuie să cooperați cu anumite persoane cu influență.

Doriți să aflați mai multe despre cum puteți să profitați la maximum de ziua dumneavoastră de lucru? Atunci consultați articolul nostru recent: 5 sfaturi pentru a lucra eficient

 

Linkuri conexe

Liteshot

Momentum

Text Mode

LastPass

All-in-One Messenger

Grammarly for Chrome

SimilarWeb

Tradera Rabattkoder

Extensii Chrome

 

Mai multe informații:

Zilele europene ale locurilor de muncă

Drop’pin@EURES

Găsiți un consilier EURES

Condiții de viață și de muncă în țările participante la EURES

Baza de date cu locuri de muncă a EURES

Servicii EURES pentru angajatori

Calendarul evenimentelor EURES

Următoarele evenimente online

EURES pe Facebook

EURES pe Twitter

EURES pe LinkedIn

Teme
 • Sugestii și sfaturi
Secțiuni aferente
Sectorul
 • Accomodation and food service activities
 • Activities of extraterritorial organisations and bodies
 • Activities of households as employers, undifferentiated goods- and services
 • Administrative and support service activities
 • Agriculture, forestry and fishing
 • Arts, entertainment and recreation
 • Construction
 • Education
 • Electricity, gas, steam and air conditioning supply
 • Financial and insurance activities
 • Human health and social work activities
 • Information and communication
 • Manufacturing
 • Mining and quarrying
 • Other service activities
 • Professional, scientific and technical activities
 • Public administration and defence; compulsory social security
 • Real estate activities
 • Transportation and storage
 • Water supply, sewerage, waste management and remediation activities
 • Wholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Disclaimer

Articolele sunt menite să ofere utilizatorilor portalului EURES informații despre subiecte și tendințe actuale și să stimuleze discuțiile și dezbaterile. Conținutul acestora nu reflectă neapărat punctul de vedere al Autorității Europene a Muncii (ELA) sau al Comisiei Europene. În plus, EURES și ELA nu aprobă site-urile web ale terților menționate mai sus.