Direct naar de inhoud
EURES
Nieuwsartikel19 december 2017Europese Arbeidsautoriteit, Directoraat-generaal Werkgelegenheid, Sociale Zaken en Inclusie

7 Chrome-extensies die elke harde werker nodig heeft

Sven Dahlin heeft een e-boek geschreven over efficiënt werken met Microsoft Excel, gaf webinars en werkt voor Tradera Rabattkoder in Zweden. Omdat hij zo gericht is op efficiëntie, waren we benieuwd welke Chrome-extensies hij zou aanbevelen om productiever te kunnen werken.

7 Chrome extensions every worker bee needs
EURES

 

Liteshot

Als je snel een screenshot wilt maken van iets in een Chrome-tabblad, is dit de extensie die je nodig hebt. Druk simpelweg op de knop "Maak een screenshot" om een nieuw tabblad te openen waarin je kunt selecteren wat je wilt delen of opslaan. Als het om een foto gaat, kun je Google zelfs vragen naar vergelijkbare foto's te zoeken. Alvorens de screenshot te delen of op te slaan, kun je er ook in tekenen en datgene highlighten waarop je de ontvanger wilt wijzen.

Momentum

Momentum verschijnt telkens als je in Chrome een nieuw tabblad opent. Je ziet de tijd, de datum, het weer en een aantal andere dingen. Maar het belangrijkst is je to-do-lijst. Vergaderingen noteer je in je agenda, maar wat doe je met al die grote en kleine taken die niet aan een tijdstip zijn gebonden? In deze lijst kun je gemakkelijk zien waar je je aandacht op moet richten en je kunt er even gemakkelijk nieuwe to-do-items aan toevoegen. Zodra je een taak afgerond hebt, verwijder je deze en ga je verder met de volgende.

Text Mode

Op heel wat websites krijg je een enorme hoeveelheid informatie te zien, waardoor het lastig kan zijn je op de tekst te concentreren. Text Mode is een eenvoudige extensie waarmee alles behalve de tekst kan worden verwijderd. Bovendien wordt alles in zwart-wit weergegeven. Deze extensie is heel nuttig als je in korte tijd een grote hoeveelheid informatie moet verwerken.

LastPass

Al die wachtwoorden... En steeds weer dat inloggen... Het is onmogelijk al je wachtwoorden te onthouden, tenzij je voor alles hetzelfde wachtwoord gebruikt. En we weten allemaal dat dat niet verstandig is. Met LastPass kun je je wachtwoorden en gebruikersnamen veilig in een "kluis" bewaren, waar ze gemakkelijk en alleen voor jou toegankelijk zijn.

All-in-One Messenger

Gebruikt het bedrijf waarvoor je werkt meer dan een communicatieprogramma zoals Skype, Slack of WhatsApp? All-in-One Messenger voegt al deze programma's samen in één venster, zodat je niet tussen verschillende programma's heen en weer hoeft te springen. Dit scheelt je veel tijd!

Grammarly for Chrome

Grammarly is perfect voor als je in het Engels moet schrijven. Deze extensie controleert je tekst op spelling en grammatica, zodat je met goed leesbare teksten met een professionele uitstraling voor de dag kunt komen. Per maand kun je gratis 400 controles laten uitvoeren.

SimilarWeb

Wil je weten wat het websiteverkeer van een site in het afgelopen halfjaar was? Dat is precies wat je met de SimilarWeb-extensie kunt zien. Daarnaast geeft deze extensie andere informatie: je ziet bijvoorbeeld uit welke landen de bezoekers van de website afkomstig waren en of zij de website gevonden hebben via social media, zoekmachines of links. De extensie is niet 100 % nauwkeurig, maar geeft je wel een goede indicatie als je, bijvoorbeeld, wilt weten of je moet gaan samenwerken met een bepaalde influencer.

Wil je meer weten over hoe je het maximale uit je werkdag haalt? Lees dan ons nieuwste artikel: 5 tips voor efficiënt werken.

 

Verwante links:

Liteshot

Momentum

Text Mode

LastPass

All-in-One Messenger

Grammarly for Chrome

SimilarWeb

Tradera Rabattkoder

Chrome-extensies

 

Meer informatie:

Europese banendagen

Drop'pin@EURES

Zoek een EURES-adviseur

Leven en werken in EURES-landen

EURES-vacaturebank

EURES-diensten voor werkgevers

EURES-evenementenkalender

Komende online-evenementen

EURES op Facebook

EURES op Twitter

EURES op LinkedIn

Onderwerpen
Hints en tips
Gerelateerde sectie(s)
Leven & werken
Sector
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Vrijwaring

De artikelen zijn bedoeld om gebruikers van het EURES-portaal informatie te verstrekken over actuele onderwerpen en trends en om discussie en debat te stimuleren. Hun inhoud komt niet noodzakelijk overeen met het standpunt van de Europese Arbeidsautoriteit (ELA) of de Europese Commissie. Bovendien onderschrijven EURES en ELA de bovengenoemde websites van derden niet.