Ugrás a fő tartalomra
EURES
Sajtócikk2017. december 19.Európai Munkaügyi Hatóság, A Foglalkoztatás, a Szociális Ügyek és a Társadalmi Befogadás Főigazgatósága

7 Chrome bővítmény, amelyre minden dolgos méhecskének szüksége van

Sven Dahlin e-könyvet írt a Microsoft Excel hatékony használatáról, webes szemináriumokat tart és a svédországi Tradera Rabattkodernél dolgozik. Arra gondoltunk, megkérdezzük őt, mint olyasvalakit, akinek elsődleges a hatékonyság, hogy milyen Chorme bővítményeket javasol a munkahelyi hatékonyság növelésére.

7 Chrome extensions every worker bee needs
EURES

 

Liteshot (képernyőmentés alkalmazás)

Ha valamiről gyorsan képernyőfotót kell készítenie egy Chrome fülön, ez az a bővítmény, amire szüksége van. Csak nyomja meg a „Képernyőfotó készítése” gombot, és megnyílik egy új fül, ahol kiválaszthatja, mit szeretne megosztani vagy elmenteni. Ha ez egy kép, akkor Google-ben még a hasonló fotókra is rákereshet. Megosztás vagy mentés előtt lehetőség van a képernyőfotóra rajzolni, így kiemelve azt, amire a címzett figyelmét fel szeretné hívni.

Momentum

Minden alkalommal, amikor új fület nyit a Chrome-ban, a Momentum felkínálja magát. Megjeleníti a dátumot és időt, az időjárást és néhány egyéb dolgot, de ami a legfontosabb, az Ön „Teendők” listáját is. A megbeszélések bekerülnek a naptárba, de mi történik azokkal a kisebb-nagyobb feladatokkal, amelyek nem köthetők konkrét időponthoz? Ennek segítségével könnyen átláthatja, mire kell éppen összpontosítania és ugyanilyen könnyen adhat a listához további „Teendők”-et. Ha egy feladatot befejezett, távolítsa el, és térjen át a következőre!

Text Mode

Sok honlap tár elénk hatalmas mennyiségű információt, ami megnehezíti az adott szövegre koncentrálást. A Text Mode olyan egyszerű bővítmény, amely a használatakor eltávolít a szövegen kívül mindent, ugyanakkor mindent fekete-fehérré változtat. Ez a bővítmény tökéletes akkor, ha rövid idő alatt nagy mennyiségű információt kell feldolgoznia.

LastPass

Az a sok jelszó... Az a sok belépési kód. Lehetetlen mindegyikre emlékezni, hacsak nem minden esetben ugyanazt a jelszót használja, ami, mint tudjuk, nagyon nem ajánlott. A LastPass olyan szolgáltatás, amely biztonságosan tárolja jelszavait és felhasználóneveit egy „trezor”-ban, ahonnan könnyen hozzáférhetőek az Ön számára.

All-in-One Messenger

Az Ön cége több kommunikációs programot is használ, mint pl. a Skype, Slack vagy WhatsApp? Az All-in-One Messenger az összeset egy ablakban hozza fel, így Önnek nem kell közöttük ugrálnia. Rengeteg időt takarít meg!

Grammarly for Chrome

A Grammarly tökéletes azok számára, akiknek angolul kell írniuk. Ez a bővítmény ellenőrzi a helyesírást és a nyelvhelyességet is, ezáltal biztosítva, hogy az, amit Ön ír, könnyen olvasható legyen és a profizmus benyomását keltse. Havi 400 ellenőrzés ingyenes.

SimilarWeb

Tudni szeretné, mekkora volt egy honlap látogatottsága az elmúlt hat hónapban? A SimilarWeb éppen erre szolgál, emellett egyéb adatokkal is ellátja Önt, mint például hogy milyen országokból valók a látogatók, és hogy a közösségi médián, keresőprogramokon vagy linkeken keresztül jöttek-e az adott oldalra. Az eredmény sosem 100%-os pontosságú, de jó képet nyújt arról, hogy például érdemes lenne-e együttműködnie valamelyik véleményvezérrel.

Szeretne többet megtudni arról, hogyan használhatja ki leginkább egy munkanapját? Akkor olvassa el egyik legutóbbi cikkünket: 5 tipp a hatékony munkavégzésre.

 

Kapcsolódó linkek

Liteshot

Momentum

Text Mode

LastPass

All-in-One Messenger

Grammarly for Chrome

SimilarWeb

Tradera Rabattkoder

Chrome bővítmények

 

További információk:

Európai Foglalkoztatási Napok

Drop’pin@EURES

Az Ön EURES-tanácsadója

Élet- és munkakörülmények az EURES-országokban

EURES állásadatbázis

Az EURES szolgáltatásai munkaadóknak

EURES rendezvénynaptár

Közelgő online események

Az EURES a Facebook-on

Az EURES a Twitter-en

Az EURES a LinkedIn-en

Témák
Javaslatok és tippek
Kapcsolódó szakasz(ok)
Élet és munka
Ágazat
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Jogi nyilatkozat

A cikkek célja az EURES portál felhasználóinak tájékoztatása az aktuális témákról és trendekről, valamint viták és viták ösztönzése. Tartalmuk nem feltétlenül tükrözi az Európai Munkaügyi Hatóság (ELA) vagy az Európai Bizottság álláspontját. Ezenkívül az EURES és az ELA nem támogatja a fent említett harmadik felek webhelyeit.