Direct la conținutul principal
EURES
Știre26 iulie 2019Autoritatea Europeană a Muncii, Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune

6 sfaturi pentru a studia într-o altă țară din Europa

În Europa există o gamă largă de oportunități de studiu în străinătate, care satisfac cerințele oricui. Unii ar putea fi intimidați de plecarea peste hotare, însă din această experiență se poate învăța foarte mult. Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să profitați din plin de experiența studiilor în străinătate.

6 tips for studying abroad in Europe
Shutterstock

Pregătiți-vă să alegeți dinainte cursurile pe care le veți urma

Dacă este posibil, ar trebui să puneți la punct detaliile specifice privind cursurile și creditele înainte de a călători spre universitatea sau facultatea aleasă. Dacă mergeți într-un schimb de experiență, procedurile administrative pot fi diferite față de cele din instituția de învățământ din țara dumneavoastră, așa încât este posibil să vă ia ceva timp ca să înțelegeți cum funcționează lucrurile. Stabilirea unui plan înainte de călătorie vă poate feri de un stres inutil în primele zile ale programului de studiu în străinătate, care vor fi oricum solicitante.

Puneți întrebări

O modalitate grozavă de pregătire pentru a studia în străinătate este aceea de a întreba persoanele care au urmat același program să vă povestească despre experiența lor. Astfel ați putea afla informații de neprețuit despre cursurile sau modulele disponibile, informații practice privind cazarea sau, de exemplu, sugestii privind locurile pe care să le vizitați. De asemenea, prin intermediul paginilor și al grupurilor de pe platformele sociale puteți lua legătura cu alte persoane alături de care veți studia și puteți face schimb de informații.

Faceți cunoștință cu localnicii

Dacă doriți să vă îmbunătățiți competențele lingvistice, conversațiile cu vorbitori nativi sunt cea mai bună metodă de învățare. De exemplu, puteți întâlni persoane noi dacă aderați la diferite grupuri și cluburi, în funcție de interesele personale, sau dacă participați la un schimb lingvistic într-o cafenea. Interacționând cu localnici, puteți avea și șansa să vă bucurați împreună de experiențe precum festivități culturale și evenimente locale, de exemplu, stabilind astfel legături durabile în localitatea în care studiați.

Integrați-vă

În loc să vă limitați la cunoștințele dumneavoastră, încercați să aprofundați cultura țării în care studiați. Încercați bucătăria locală și descoperiți istoria și cultura țării. Acest lucru vă va îmbogăți experiența de studiu în străinătate și vă va ajuta să înțelegeți mai bine contextul limbii pe care o învățați. Profitați din plin de timpul liber vizitând orașe apropiate, obiective și locuri de importanță istorică, zone renumite pentru frumusețea naturală, muzee și alte centre de cultură, cum ar fi teatre, săli de concerte și galerii de artă.

Încercați ceva nou

Dacă nu vorbiți deja limba țării în care studiați, ce-ar fi să vă înscrieți la un curs pentru începători? Sau poate ați dori să vă lansați într-un nou sport sau hobby pe parcursul șederii în străinătate. Poate există și activități care nu sunt disponibile în țara dumneavoastră. Ce-ar fi să încercați una dintre ele?

Nu uitați să studiați!

Deși veți dori să profitați din plin de timpul petrecut în străinătate, va trebui totuși să promovați examenele de la cursuri. Rezervați-vă timp în fiecare zi pentru învățat și nu vă culcați pe o ureche. Dacă învățați limba, profitați de mediul ofertant și căutați orice ocazie de a exersa. Ce-ar fi să vă rezervați zilnic puțin timp liber pentru a vă concentra pe perfecționarea unei anumite competențe?

Sperăm că aceste sfaturi vă vor ajuta să vă bucurați de o experiență fantastică în timpul programului de studiu în străinătate! Consultați articolele noastre conexe privind motivele pentru care trebuie să îndrăzniți să lucrați în străinătate și modul în care viața în străinătate vă poate ajuta să vă cunoașteți mai bine.

În parteneriat cu EURES, Portalul mobilității europene pentru ocuparea forței de muncă

 

Linkuri conexe:

Cinci motive pentru care trebuie să îndrăzniți să lucrați în străinătate

Viața în străinătate vă poate ajuta să vă cunoașteți mai bine?

 

Mai multe informații:

Zilele europene ale locurilor de muncă

Drop’pin@EURES

Găsiți un membru al personalului EURES

Condiții de viață și de muncă în țările participante la EURES

Baza de date cu locuri de muncă a EURES

Servicii EURES pentru angajatori

Calendarul evenimentelor EURES

Următoarele evenimente online

EURES pe Facebook

EURES pe Twitter

EURES pe LinkedIn

Teme
Sugestii și sfaturiTineret
Secțiuni aferente
Condiții de viață și de muncă
Sectorul
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Disclaimer

Articolele sunt menite să ofere utilizatorilor portalului EURES informații despre subiecte și tendințe actuale și să stimuleze discuțiile și dezbaterile. Conținutul acestora nu reflectă neapărat punctul de vedere al Autorității Europene a Muncii (ELA) sau al Comisiei Europene. În plus, EURES și ELA nu aprobă site-urile web ale terților menționate mai sus.