Siirry pääsisältöön
EURES (EURopean Employment Services)
Uutisartikkeli5. heinäkuuta 2019Euroopan työviranomainen, Työllisyys-, sosiaali- ja osallisuusasioiden pääosasto

Kuusi vinkkiä ulkomailla opiskeluun Euroopassa

Euroopassa on tarjolla kaikille runsaasti mahdollisuuksia opiskella ulkomailla. Ulkomaille muuttaminen voi pelottaa, mutta kokemus voi olla hyvin opettavainen. Annamme muutamia vinkkejä, miten saat kaiken irti ulkomailla opiskelusta.

6 tips for studying abroad in Europe
Shutterstock

Valitse kurssit etukäteen

Sinun kannattaa järjestää mahdollisuuksien mukaan kursseja ja opintopisteitä koskevat asiat ennen kuin matkustat opiskelemaan valitsemaasi yliopistoon. Jos lähdet vaihto-opiskelijaksi, hallinnolliset prosessit voivat poiketa kotimaasi oppilaitoksesta, joten niihin perehtyminen voi viedä hieman aikaa. Kun sinulla on valmis suunnitelma ennen saapumistasi, vältyt turhalta stressiltä ulkomaan opinto-ohjelmasi jo valmiiksi vaativina ensimmäisinä päivinä.

Kysele

Erinomainen tapa valmistautua opiskeluun ulkomailla on kysyä kokemuksista henkilöiltä, jotka ovat osallistuneet samaan ohjelmaan. Tällä tavoin voit saada esimerkiksi mittaamattoman arvokasta tietoa tarjolla olevista kursseista ja opintokokonaisuuksista, käytännön tietoa majoituksesta tai ehdotuksia vierailukohteista. Voit myös muodostaa yhteyksiä tuleviin opiskelutovereihisi sosiaalisen median sivuilla ja ryhmissä, joissa voitte jakaa näkemyksiä keskenänne.

Tutustu paikallisiin ihmisiin

Jos haluat parantaa kielitaitoasi, se onnistuu parhaiten juttelemalla kieltä äidinkielenään puhuvien ihmisten kanssa. Voit tavata uusia ihmisiä esimerkiksi liittymällä mielenkiinnon kohteidesi mukaisiin ryhmiin ja yhteisöihin tai osallistumalla kahviloissa järjestettäviin kieli-iltamiin. Tutustumalla paikallisiin saatat myös päästä osallistumaan kulttuurijuhliin ja paikallisiin tapahtumiin ja muodostaa pitkäaikaisia ystävyyssuhteita opiskelupaikassasi.

Uppoudu kulttuuriin

Kokeile tutuissa asioissa pysyttelemisen sijaan uppoutua opiskelumaasi kulttuuriin. Maistele paikallisen keittiön antimia ja perehdy paikalliseen historiaan ja kulttuuriin. Se rikastaa ulkomailla opiskeluasi ja voi tarjota arvokasta tietoa opiskelemastasi kielestä. Ota kaikki irti vapaa-ajastasi vierailemalla naapurikaupungeissa, nähtävyyksissä, historiallisesti merkittävissä kohteissa, kauniissa luontonähtävyyksissä, museoissa ja muissa kulttuurikeskuksissa, kuten teattereissa, konserttisaleissa ja taidegallerioissa.

Opi uutta

Jos et vielä osaa opiskelumaasi kieltä, sinun kannattaa osallistua kielen alkeiskurssille. Voit myös aloittaa uuden urheilulajin tai muun harrastuksen ulkomailla asuessasi. Tarjolla voi olla aktiviteetteja, joita ei pääse kokeilemaan kotimaassasi. Mikset kokeilisi jotain niistä?

Älä unohda opiskelua!

Vaikka haluat ottaa kaiken ilon irti ajastasi ulkomailla, sinun on silti suoritettava vaaditut kurssit. Varaa joka päivä jonkin verran aikaa opinnoille, äläkä syyllisty omahyväisyyteen. Jos opiskelet kieltä, hyödynnä kielikylpy ja tartu kaikkiin mahdollisuuksiin kielitaidon harjoittamiseksi. Voit esimerkiksi varata joka päivä hieman aikaa jonkin tietyn taidon hiomiselle.

Toivottavasti näiden vinkkien avulla ulkomailla opiskelustasi tulee upea kokemus! Lue aiheeseen liittyvät artikkelimme siitä, miksi sinun kannattaa rohjeta työskennellä ulkomailla ja voiko ulkomailla asuminen parantaa itsetuntemusta.

Yhteistyössä Euroopan ammatillisen liikkuvuuden EURES-portaalin kanssa.

 

Asiaan liittyviä linkkejä:

Viisi syytä rohjeta työskennellä ulkomailla

Voiko ulkomailla asuminen parantaa itsetuntemusta?

 

Lisätietoja:

Euroopan työpaikkapäivät

Drop’pin@EURES

Etsi EURESin työntekijöitä

Eläminen ja työskentely EURES-maissa

EURESin työpaikkatietokanta

EURES-palvelut työnantajille

EURESin tapahtumakalenteri

Tulevat online-tapahtumat

EURES Facebookissa

EURES Twitterissä

EURES LinkedInissä

Aiheet
VinkkejäNuoriso
Aiheeseen liittyvä(t) osio(t)
Asuminen ja työskentely
Sektori
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Vastuuvapauslauseke

Artikkelien tarkoituksena on tarjota EURES-portaalin käyttäjille tietoa ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättää keskustelua ja keskustelua. Niiden sisältö ei välttämättä vastaa Euroopan työviranomaisen (ELA) tai Euroopan komission näkemystä. Lisäksi EURES ja ELA eivät tue edellä mainittuja kolmansien osapuolien verkkosivustoja.