Direct la conținutul principal
EURES (EURopean Employment Services)
Știre14 decembrie 2017Autoritatea Europeană a Muncii, Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune4 min de lectură

5 sfaturi pentru a lucra eficient

Eficientizarea muncii are o mulțime de avantaje. Nu numai că îi veți impresiona în mod discret pe șeful dumneavoastră și pe colegii de muncă, dar veți avea și puțin timp pentru sarcinile care prezintă un interes special pentru dumneavoastră. Cel mai bun lucru însă este că eficientizarea muncii ar trebui să vă ajute să reduceți stresul și să vă sporească încrederea în propriile capacități!

5 tips for working efficiently
EURES

Ultimul nostru articol urmărește modul în care puteți lucra mai eficient și oferă câteva sfaturi pentru a trece la acțiune…

Planificați și stabiliți priorități

Locurile de muncă pot fi copleșitoare: mult zgomot, o mulțime de oameni care au nevoie de timpul dumneavoastră, o mulțime de lucruri de făcut până la sfârșitul zilei. Planificarea modului în care urmează să vă folosiți timpul vă poate fi de un real folos pentru a vă concentra și a lucra cât mai bine posibil. De ce să nu vă începeți ziua analizând sarcinile pe care trebuie să le finalizați și apoi să căutați cea mai bună cale – și cea mai bună ordine – în care să le abordați? Folosirea listelor, instrumentelor sau a tehnicilor poate ușura acest proces și nu numai că un plan vă va permite să stabiliți priorități în mod efectiv, dar vă va reduce și anxietatea care ar putea apărea când încercați să jonglați cu o mulțime de sarcini în același timp.

Folosiți un calendar

Un calendar este prietenul dumneavoastră cel mai bun când vine vorba de planificarea volumului de muncă și de eficientizarea muncii. Notați-vă reuniunile și termenele importante pentru a vă asigura că nu uitați niciodată nimic. Rezervându-vă timp pentru orice sarcină care v-a fost repartizată vă permite, de asemenea, să vedeți dintr-o privire când vă rămâne timp liber pentru a ajuta pe altcineva și când ați putea avea nevoie dumneavoastră înșivă de asistență.

Dacă folosiți un sistem de poștă electronică, cum ar fi Microsoft Outlook, atunci veți avea la dispoziție un calendar încorporat care nu așteaptă decât să fie completat. De asemenea, astfel de programe au o mulțime de alte funcții pentru a vă ajuta să lucrați eficient, așa că verificați-le pe toate.

Folosiți aplicațiile în mod inteligent

Am vorbit deja despre aplicațiile care vă pot ajuta să faceți ziua de lucru mai eficientă, dar una este să le identificați și cu totul altceva să le folosiți efectiv în fiecare zi. Faceți-vă timp să introduceți aplicații în viața dumneavoastră profesională și această investiție inițială mică ar putea avea un impact mare pe viitor.

Obțineți informații complete

Oriunde ați lucra, probabil vor fi alte persoane care vă vor repartiza sarcini. Dacă vă dau toate informațiile de care aveți nevoie, este nemaipomenit. În caz contrar, nu vă fie teamă să puneți întrebări. Dacă vă asigurați că înțelegeți ce se așteaptă de la dumneavoastră, veți reduce timpul petrecut încercând să aflați și să înțelegeți detaliile. Acest lucru nu numai că sporește eficiența muncii dumneavoastră, dar o sporește și pe cea a colegilor dumneavoastră!

Faceți-vă timp să analizați

Autoanaliza și autoevaluarea reprezintă o parte importantă a vieții profesionale. Dacă vă faceți timp să vă analizați progresele la sfârșitul fiecărei zile de lucru – sau săptămâni de lucru, dacă este mai potrivit – veți putea identifica ce a funcționat, ce nu a funcționat și ce poate fi îmbunătățit în viitor. Efectul natural de domino al acestui proces va consta în îmbunătățirea productivității și a eficienței, prin urmare merită din plin să investiți timp în el.

Fiți proactiv

Deși este important să cereți ajutor atunci când aveți nevoie, vor fi și momente în care răspunsul ar putea fi propria inițiativă. Dacă nu sunteți sigur cum să procedați, de ce să nu petreceți câteva minute reflectând la aceasta? Internetul este o sursă fantastică de informații, sfaturi și îndrumări, și veți descoperi adesea că alte persoane s-au confruntat cu aceeași problemă ca și dumneavoastră și au găsit o soluție pe care ați putea să o încercați. Rezolvarea unei probleme în felul acesta vă poate aduce o reală satisfacție și vă poate oferi de asemenea competențe și cunoștințe suplimentare care se vor dovedi utile pe viitor.

Căutați mai multe sfaturi practice care să vă ajute să fiți performant la locul de muncă? Consultați articolele 5 sfaturi pentru un proaspăt ucenic sau stagiar și cum să faceți o primă impresie bună… pe parcursul primelor două săptămâni.

 

Linkuri conexe:

alte funcții pentru a vă ajuta să lucrați eficient

aplicațiile care vă pot ajuta să faceți ziua de lucru mai eficientă

 

Mai multe informații:

Zilele europene ale locurilor de muncă

Drop’pin@EURES

Găsiți un consilier EURES

Condiții de viață și de muncă în țările participante la EURES

Baza de date cu locuri de muncă a EURES

Servicii EURES pentru angajatori

Calendarul evenimentelor EURES

Următoarele evenimente online

EURES pe Facebook

EURES pe Twitter

EURES pe LinkedIn

EURES pe Google+

Teme
 • Sugestii și sfaturi
 • Tineret
Secțiuni aferente
Sectorul
 • Accomodation and food service activities
 • Activities of extraterritorial organisations and bodies
 • Activities of households as employers, undifferentiated goods- and services
 • Administrative and support service activities
 • Agriculture, forestry and fishing
 • Arts, entertainment and recreation
 • Construction
 • Education
 • Electricity, gas, steam and air conditioning supply
 • Financial and insurance activities
 • Human health and social work activities
 • Information and communication
 • Manufacturing
 • Mining and quarrying
 • Other service activities
 • Professional, scientific and technical activities
 • Public administration and defence; compulsory social security
 • Real estate activities
 • Transportation and storage
 • Water supply, sewerage, waste management and remediation activities
 • Wholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Disclaimer

Articolele sunt menite să ofere utilizatorilor portalului EURES informații despre subiecte și tendințe actuale și să stimuleze discuțiile și dezbaterile. Conținutul acestora nu reflectă neapărat punctul de vedere al Autorității Europene a Muncii (ELA) sau al Comisiei Europene. În plus, EURES și ELA nu aprobă site-urile web ale terților menționate mai sus.