Siirry pääsisältöön
EURES
Uutisartikkeli27. heinäkuuta 2017Euroopan työviranomainen, Työllisyys-, sosiaali- ja osallisuusasioiden pääosasto

Viisi vinkkiä harjoittelupaikan etsintään

Hanki etumatkaa kilpailussa harjoittelupaikoista.

5 tips when looking for traineeships

Täydellisen harjoittelupaikan löytäminen on hankalaa. Sen lisäksi, että on erotuttava muiden kiinnostuneiden hakijoiden joukosta, on aivan ensimmäiseksi tiedettävä, mistä voi löytää sopivia tilaisuuksia.  Pyysimme Pål Kaalaasilta, CupoNation-yrityksen digitaalisen markkinoinnin johtajalta Norjassa, viisi parasta vinkkiä harjoittelupaikan löytämiseen, ja näin hän vastasi:

Etsi ulkomailta

Ulkomailla harjoittelusta saa välittömästi etumatkaa, joten ei kannata tyytyä pelkästään kotimaan tilaisuuksiin. Kaikkialla Euroopassa on tarjolla jännittäviä mahdollisuuksia! Harjoittelupaikan hyväksyminen ulkomailta tarjoaa tilaisuuden kokea erilaista kulttuuria sekä työssä että vapaa-ajalla. Kaikki työnantajat ympäri maailman arvostavat vielä usean vuoden jälkeenkin sitä, että on muuttanut tutusta ja turvallisesta kotimaasta ulkomaille töihin.

Koputtele oville

Ole aktiivinen ja lähde itse etsimään paikkoja. Vuosia sitten yritysten oville koputeltiin aivan kirjaimellisesti, mutta nykyään suurin osa alustavasta viestinnästä tapahtuu verkossa. Jos sinulla ei vielä ole LinkedIn-tiliä, hanki se heti. Jos etsit harjoittelupaikkaa, kannattaa ehkä hankkia maksullinen Premium-tili. Näin pääset suoraan yhteyteen ”oikeiden yritysten oikeiden ihmisten” kanssa, voit kysyä asiaankuuluvia kysymyksiä ja esitellä itsesi. Premium-tilin kautta saat välittömän yhteyden lähes minkä tahansa yrityksen ”isoihin pomoihin”, ja voit lähestyä heitä muutamalla rivillä. Se voi olla suuri etu sekä sinulle että heille, koska tällaisia viestintätapoja ei vielä muutama vuosi sitten ollut. Ystävällinen neuvo: älä liioittele! Ota yhteyttä vain silloin, kun siihen on syytä. LinkedIniä ei pitäisi käyttää siihen, että ”ilmoitellaan omaa nimeä yleisesti mahdollisimman monelle ihmiselle ja toivotaan, että ainakin joku vastaisi myönteisesti”.

Pelkäätkö, ettei sinua huomioida? Se taas kertoo enemmän yrityksestä tai henkilöstä kuin sinusta, ja siitä päästäänkin seuraavaan vinkkiin...

Prosessi on kaksisuuntainen

Yritys, joka harkitsee sinua harjoittelijakseen, haluaa varmasti tietää sinusta enemmän. He haluavat tietysti olla varmoja, että heidän palkkaamansa henkilö on sopiva. Tee siis sinäkin samoin! Perehdy yrityksiin, joihin hakemista harkitset, ja varmista, että ne soveltuvat urasuunnitelmiisi. Et varmasti halua päätyä harjoitteluun, joka ei johda minnekään. Ehkä tunnet jonkun, joka on työskennellyt yrityksessä aiemmin? Entä mitä voit saada selville lehtiartikkeleista ja yrityksen verkkosivustolta? Varmista ennen hakemuksen lähettämistä, että olet saanut yrityksestä hyvän vaikutelman.

Tee yksilöllinen hakemus

Löysitkö paikan, johon haluat hakea? Tee hakemuksesi huolellisesti! Yhden hakemusmallin käyttäminen on tietysti sangen tavallista, mutta on myös erittäin tärkeää tehdä muutakin kuin vain muuttaa yrityksen nimi ja muutama lause. Jos et käytä aikaa siihen, että räätälöit hakemusmallistasi juuri tietylle yritykselle sopivan, et paneudu siihen tarpeeksi. Sarjatyönä tehtyjen hakemusten havaitseminen on erittäin helppoa, joten hyvän tilaisuuden ei kannata antaa mennä sivu suun pelkän laiskuuden vuoksi. Sinun on todistettava pöydän toisella puolella istuvalle henkilölle paikan olevan sinulle niin tärkeä, että tiedät asian jos toisenkin yrityksestä ja sen liiketoiminnasta.

Kysele

Useimmissa työpaikkailmoituksissa mainitaan yhteyshenkilö, johon voi ottaa yhteyttä... mitä useimmat ihmiset eivät tee. Miksipä et siis lähettäisi kyseiselle henkilölle sähköpostia, jossa esität kysymyksiä harjoittelupaikkaan liittyvistä asioista? Se osoittaa, että olet kiinnostunut, ja saa sinut erottumaan joukosta. Jokaisesta tarjolla olevasta työpaikasta kilpailee paljon muitakin päteviä ihmisiä, joten käytä hyväksesi kaikki tilaisuudet, joiden ansiosta nimesi muistetaan.

 

Linkkejä:

CupoNation

Global Savings Group

 

Lisätietoja:

Euroopan työpaikkapäivät

Drop’pin@EURES

Hae EURES-neuvojaa

Elin- ja työolot EURES-maissa

EURESin työpaikkatietokanta

EURES-palvelut työnantajille

EURESin tapahtumakalenteri

Tulevat online-tapahtumat

EURES Facebookissa

EURES Twitterissä

EURES LinkedInissä

EURES Google+:ssa

Tiedot

Aiheet
RekrytointitrenditMenestystarinatNuoriso
Sektori
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Vastuuvapauslauseke

Artikkelien tarkoituksena on tarjota EURES-portaalin käyttäjille tietoa ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättää keskustelua ja keskustelua. Niiden sisältö ei välttämättä vastaa Euroopan työviranomaisen (ELA) tai Euroopan komission näkemystä. Lisäksi EURES ja ELA eivät tue edellä mainittuja kolmansien osapuolien verkkosivustoja.