Ugrás a fő tartalomra
EURES
Sajtócikk2021. január 22.Európai Munkaügyi Hatóság, A Foglalkoztatás, a Szociális Ügyek és a Társadalmi Befogadás Főigazgatósága

5 tipp a munka és a magánélet közötti egészséges egyensúly fenntartásáért a COVID19 miatti téli korlátozások idején

Előfordulhat, hogy a téli hónapokban kevésbé érzi magát motiváltnak és több időt tölt otthon. Ez már önmagában is megnehezítheti a munka és a magánélet közötti egészséges egyensúly fenntartását, de a COVID19 miatti korlátozások sem segítenek a helyzeten. Olvassa el 5 legjobb tippünket arról, hogyan érdemes kezelnie télen a korlátozásokat.

5 tips for a healthy work-life balance during winter COVID-19 restrictions
EURES

1.Az egészsége legyen a legfontosabb!

Fontos, hogy mindig figyeljen oda önmagára: tartson rendszeres szüneteket, álljon fel az íróasztalától, és végezzen valamilyen testmozgást. Edzésvideók széles tárháza áll rendelkezésre az interneten, megkönnyítve azt, hogy az otthonában, az Önnek legmegfelelőbb időpontban végezzen testmozgást – akár a jóga, akár a magas intenzitású edzés áll Önhöz közelebb, megtalálja a kedvére valót.

2.Alakítson ki téli menetrendet!

A nyári napokon kialakított távmunkarutin nem biztos, hogy jól működik a rövidebb, hidegebb téli napokon is. Változtasson a megszokott időpontokon, így jobban ki tudja használni a napot. Ahelyett, hogy a munkaidő után menne sétálni vagy futni, kerítsen rá sort az ebédszünetben, így jobban kiélvezheti a napfényes órákat. Ha rugalmasan dolgozik, valamelyest módosíthat a munkaidején is, hogy a nap végén még legyen egy kis ideje a világosban, miután befejezi a munkahelyi teendőket.

3.Ragaszkodjon bizonyos alapszabályokhoz!

Ha otthonról dolgozik, próbáljon meg betartani néhány jó szokást. Korlátozza a munkavégzés helyét egyetlen szobára, minden nap kezdjen ugyanakkor dolgozni, gondoskodjon a munkavégzésre kiválasztott helyiség folyamatos tisztaságáról, és rendszeresen tartson szüneteket, amikor nem a képernyőt nézi, felkel az íróasztal mellől, és kinyújtóztatja a lábait – ezek mind segítenek a munka és a magánélet közötti jó egyensúly fenntartásában. Még ha régóta is kell együtt élnie a COVID19 miatti korlátozásokkal, ne adja fel jó szokásait.

4.Ne mondjon le a társasági életről!

Igaz, hogy a COVID19 miatti korlátozások okán nem mehet be a munkahelyére, és nem találkozhat a barátaival, de a Zoom, a Microsoft Teams és a Facetime mind kiváló eszközök arra, hogy kapcsolatba lépjen másokkal. A Zoomon keresztül például továbbra is van lehetőség a születésnapok és egyéb alkalmak megünneplésére képeslapok küldésével és egy bögre tea vagy pohár bor azonos időben történő elfogyasztásával. Szánjon akár csak öt percet arra, hogy bekapcsolt kamerával beszéljen a kollégáival, hiszen ez az Ön napját is jobbá teheti, és lehet, hogy Ön az egyetlen, akivel ők egész nap beszélnek távmunka közben.

5.Éljen az online szórakozási lehetőségekkel!

A COVID19 miatt egyre több esemény kerül át az online térbe. Ennek köszönhetően továbbra is nézhet koncerteket, kvízműsorokat, kiállításokat, szórakoztató műsorokat és még főzőtanfolyamokat is a nappalijából! Ezek az események ott várnak Önre a munkahét végén, emlékezetes pillanatokat okoznak, amelyeket megoszthat a barátaival úgy is, hogy közben betartják a kormány iránymutatásait.

Ez lenne tehát az 5 tippünk, amelyek a COVID19-korlátozások alatt is segíthetnek a munka és a magánélet közötti egészséges egyensúly fenntartásában. Az otthoni munkavégzés témájában itt talál további tippeket: Az otthoni munkavégzés megkönnyítése öt egyszerű lépéssel

 

Kapcsolódó linkek:

Zoom

Microsoft Teams

Facetime

Az otthoni munkavégzés megkönnyítése öt egyszerű lépéssel

 

További információ:

Európai Foglalkoztatási Napok

Drop’pin@EURES

Az Ön EURES-tanácsadója

Élet- és munkakörülmények az EURES-országokban

EURES állásadatbázis

Az EURES szolgáltatásai munkaadóknak

EURES rendezvénynaptár

Közelgő online események

Az EURES a Facebook-on

Az EURES a Twitter-en

Az EURES a LinkedIn-en

Témák
Üzlet / VállalkozásEURES képzésJavaslatok és tippekIfjúság
Kapcsolódó szakasz(ok)
Élet és munka
Ágazat
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Jogi nyilatkozat

A cikkek célja az EURES portál felhasználóinak tájékoztatása az aktuális témákról és trendekről, valamint viták és viták ösztönzése. Tartalmuk nem feltétlenül tükrözi az Európai Munkaügyi Hatóság (ELA) vagy az Európai Bizottság álláspontját. Ezenkívül az EURES és az ELA nem támogatja a fent említett harmadik felek webhelyeit.