Glavni sadržaj
EURES
Novinski članak22. siječnja 2021.Europsko nadzorno tijelo za rad, Glavna uprava za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključivanje

Pet savjeta za održavanje zdrave ravnoteže između poslovnog i privatnog života u razdoblju ograničenja povezanih s pandemijom bolesti COVID-19

U zimskim mjesecima mogli biste osjetiti manjak motivacije i češće provoditi vrijeme kod kuće. To posljedično može narušiti zdravu ravnotežu između poslovnog i privatnog života, a ograničenja povezana s pandemijom bolesti COVID-19 mogu dodatno otežati situaciju. Pogledajte naših pet najboljih savjeta koji će vam pomoći da ove zime lakše prebrodite ograničenja povezana s pandemijom bolesti COVID-19.

5 tips for a healthy work-life balance during winter COVID-19 restrictions
EURES

1.Neka vam zdravlje bude na prvom mjestu

Važno je voditi računa o svojem zdravlju, odnosno redovito uzimati stanke za vrijeme rada i pronaći odgovarajuće načine za tjelovježbu. Na raspolaganju vam je čitav niz internetskih tečajeva osmišljenih da olakšaju vježbanje kod kuće, onda kada vama to odgovara. Bilo da ste zaljubljenik u jogu ili vas pak privlače intenzivni treninzi, svatko može pronaći nešto za sebe.

2.Izgradite zimsku rutinu

Rutina koju ste izgradili tijekom ljetnog rada od kuće možda neće biti jednako učinkovita u kratkim i hladnim zimskim danima. Promjena vremenskog rasporeda dnevne rutine može vam pomoći da još bolje iskoristite dan. Razmotrite mogućnost odlaska u šetnju ili na trčanje tijekom stanke za ručak, a ne nakon radnog vremena, kako biste iskoristili što više dnevnog svjetla. Ako svoj rad možete fleksibilno organizirati, pokušajte donekle prilagoditi radno vrijeme kako biste na kraju radnog dana u potpunosti iskoristili posljednje zrake sunca.

3.Pridržavajte se pravila koja ste si postavili

Tijekom rada od kuće važno je pridržavati se dobrih navika. Određivanje jednog prostora za rad u kući, započinjanje s radom svaki dan u isto vrijeme, održavanje kućnog ureda čistim, uzimanje redovitih stanki od rada za računalom kako biste odmorili oči i ustali, udaljavanje od radnog stola i razgibavanje nogu pomažu vam da održite zdravu ravnotežu između poslovnog i privatnog života. Ako se već dulje vrijeme suočavate s ograničenjima povezanima s pandemijom bolesti COVID-19, svejedno pokušajte zadržati dobre navike.

4.Ostanite povezani s drugima

Iako vas ograničenja povezana s pandemijom bolesti COVID-19 mogu spriječiti da posjetite svoje radno mjesto ili prijatelje, na raspolaganju su vam sjajni alati za komunikaciju kao što su Zoom, Microsoft Teams i Facetime. Rođendane i druge svečanosti možete proslaviti slanjem čestitki i druženjem preko platforme Zoom uz šalicu čaja ili čašu vina. Izdvojite pet minuta za videopoziv s kolegama jer to može uvelike uljepšati vaš dan, a možda ste upravo vi jedina osoba s kojom će vaši kolege koji rade od kuće taj dan razgovarati.

5.Potražite zabavu na internetu

Sve veći broj događanja održava se preko interneta zbog pandemije bolesti COVID-19. To znači da i dalje možete odlaziti koncerte, sudjelovati u kvizovima, posjećivati izložbe, gledati humoristične nastupe i sudjelovati u kulinarskim tečajevima iz udobnosti vlastitog dnevnog boravka! Zahvaljujući takvim događanjima moći ćete s radošću iščekivati kraj radnog tjedna, stvarati zabavne uspomene koje ćete dijeliti s prijateljima i pritom se pridržavati vladinih smjernica.

To je naših pet savjeta koji će vam pomoći da ove zime lakše prebrodite ograničenja povezana s pandemijom bolesti COVID-19. Više savjeta o radu od kuće potražite u našem članku Olakšajte si rad od kuće s pomoću pet jednostavnih koraka.

 

Korisne poveznice:

Zoom

Microsoft Teams

Facetime

Olakšajte si rad od kuće s pomoću pet jednostavnih koraka

 

Pročitajte više:

Europski dani poslova

Drop’pin@EURES

Pronađite savjetnike EURES-a

Životni i radni uvjeti u zemljama u kojima djeluje EURES

EURES-ova baza poslova

EURES-ove usluge za poslodavce

EURES-ov kalendar događanja

Uskoro na internetu

EURES na Facebooku

EURES na Twitteru

EURES na LinkedInu

Teme
Posao /PoduzetništvoEURES obukaSavjetiMladost
Povezani odjeljak(i)
Život i rad
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Odricanje

Članci su namijenjeni korisnicima portala EURES pružiti informacije o aktualnim temama i trendovima te potaknuti raspravu i debatu. Njihov sadržaj ne odražava nužno stav Europske uprave za rad (ELA) ili Europske komisije. Nadalje, EURES i ELA ne podržavaju gore navedene web stranice trećih strana.