Siirry pääsisältöön
EURES
Uutisartikkeli22. tammikuuta 2021Euroopan työviranomainen, Työllisyys-, sosiaali- ja osallisuusasioiden pääosasto

Viisi vinkkiä työn ja muun elämän terveellisen tasapainon löytämiseen talvikuukausien koronarajoitusten aikana

Talvikuukausien aikana olo voi tuntua vetämättömältä ja aikaa vietetään enemmän kotona. Tällöin terveellisen tasapainon löytäminen työn ja muun elämän välillä voi olla vaikeaa eivätkä koronarajoitukset tee asiaa helpommaksi. Seuraavassa annamme viisi tärkeää vinkkiä siitä, miten selvitä talvikuukausista koronarajoitusten aikana.

5 tips for a healthy work-life balance during winter COVID-19 restrictions
EURES

1.Pidä huolta terveydestäsi

Omasta hyvinvoinnista on tärkeää pitää huolta. Muista pitää työstä säännöllisiä taukoja, poistu työpöytäsi äärestä ja kuntoile. Verkossa on tarjolla laaja valikoima verkkoliikuntatunteja. Verkkotunnilla voi kuntoilla sisätiloissa silloin, kun se itselle parhaiten sopii: suositpa sitten joogaa tai korkeatehoista harjoittelua, kaikille löytyy jotakin.

2.Ota käyttöön talvirutiinit

Kesällä käytössä olleet etätyörutiinit eivät välttämättä toimi, kun päivät ovat talvella lyhyitä ja lämpötilat kylmiä. Päivittäisten rutiinien siirtäminen toiseen ajankohtaan voi auttaa saamaan päivästä enemmän irti. Kävely- tai juoksulenkille voi lähteä pikemmin valoisaan aikaan lounastauolla kuin töiden jälkeen. Jos työaika on joustava, voit ehkä muuttaa tavallista aikatauluasi ja hyödyntää päivän viimeisiä valoisia hetkiä.

3.Pidä kiinni hyvistä tottumuksista

Jos teet töitä kotona, pitäydy hyvissä tottumuksissa. Työn ja muun elämän terveellistä tasapainoa voi ylläpitää monin tavoin: tee töitä kotona yhdessä huoneessa, aloita työpäiväsi aina samaan aikaan, pidä työtilasi siistinä, pidä säännöllisiä taukoja, jolloin siirrät katseesi ruudulta, poistut työpisteeltä ja venyttelet. Pyri pitäytymään hyvissä tottumuksissa etenkin, jos olet joutunut elämään koronarajoitusten mukaisesti jo pidemmän aikaa.

4.Pidä yhteyttä muihin

Voi olla, että koronarajoitusten myötä työpaikalla käyminen tai ystävien tapaaminen ei ole mahdollista. Ihmisiin voi kuitenkin pitää helposti yhteyttä esimerkiksi Zoomin, Microsoft Teamsin tai Facetimen välityksellä. Syntymä- ja juhlapäiviä voi edelleen juhlistaa lähettämällä kortin ja nauttimalla yhdessä kupillisen teetä tai lasillisen viiniä Zoomin välityksellä. Työtovereitten kanssa voi jutella joitakin minuutteja kameran välityksellä, ja sillä voi olla suuri merkitys päiväsi sujumisen kannalta. Saatat myös olla ainoa henkilö, jonka kanssa työtoverisi juttelee työpäivänsä aikana.

5.Hae viihdykettä ja tapahtumia verkossa

Covid-19-epidemian vuoksi yhä useammat tapahtumat ovat siirtyneet verkkoon. Konsertteja, tietovisoja, näyttelyjä, komediaesityksiä ja ruoanlaittokursseja voi edelleen seurata ja niihin voi osallistua, mutta nyt kotisohvalta käsin. Nämä tapahtumat voivat tarjota kiinnostavaa tekemistä viikonlopuksi ja tilaisuuksia luoda hauskoja muistoja ystävien kanssa samalla, kun noudatetaan virallisia suosituksia.

Näiden vinkkien avulla terveellisen tasapainon ylläpitäminen työn ja muun elämän välillä talvikuukausien koronarajoitusten aikana on helpompaa. Lisää vinkkejä kotona työskentelystä löytyy artikkelista Helpota kotona työskentelyä viiden yksinkertaisen keinon avulla

 

Aiheeseen liittyviä linkkejä:

Zoom

Microsoft Teams

Facetime

Helpota kotona työskentelyä viiden yksinkertaisen keinon avulla

 

Lisätietoja:

Euroopan työpaikkapäivät

Drop’pin@EURES

Etsi EURES-neuvojaa

Eläminen ja työskentely EURES-maissa

EURESin työpaikkatietokanta

EURES-palvelut työnantajille

EURESin tapahtumakalenteri

Tulevat online-tapahtumat

EURES Facebookissa

EURES Twitterissä

EURES LinkedInissä

Aiheet
Liiketoiminta / YrittäjyysEURES-koulutusVinkkejäNuoriso
Aiheeseen liittyvä(t) osio(t)
Asuminen ja työskentely
Sektori
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Vastuuvapauslauseke

Artikkelien tarkoituksena on tarjota EURES-portaalin käyttäjille tietoa ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättää keskustelua ja keskustelua. Niiden sisältö ei välttämättä vastaa Euroopan työviranomaisen (ELA) tai Euroopan komission näkemystä. Lisäksi EURES ja ELA eivät tue edellä mainittuja kolmansien osapuolien verkkosivustoja.