Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπο
EURES (EURopean Employment Services)
Ειδησεογραφικό άρθρο22 Ιανουαρίου 2021Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας, Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης1' χρόνος ανάγνωσης

Πέντε συμβουλές για τη διατήρηση μιας υγιούς ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, κατά τη διάρκεια των περιορισμών της χειμερινής περιόδου λόγω της COVID-19

Κατά τους χειμερινούς μήνες ενδεχομένως να μην έχετε τη διάθεση να κάνετε πολλά πράγματα και να προτιμάτε να περνάτε περισσότερο χρόνο σπίτι. Το γεγονός αυτό μπορεί να δυσχεράνει τη διατήρηση μιας υγιούς ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, ενώ παράλληλα, οι περιορισμοί που ισχύουν λόγω της COVID-19 δεν βοηθούν. Διαβάστε τις 5 καλύτερες συμβουλές μας για τη διαχείριση των περιορισμών της χειμερινής περιόδου!

5 tips for a healthy work-life balance during winter COVID-19 restrictions
EURES

1.Δώστε προτεραιότητα στην υγεία σας

Είναι σημαντικό να μην ξεχνάτε να φροντίζετε τον εαυτό σας κάνοντας τακτικά διαλείμματα μακριά από το γραφείο σας και βρίσκοντας τρόπους να γυμνάζεστε. Η μεγάλη πληθώρα των προσφερόμενων διαδικτυακών μαθημάτων καθιστά ευκολότερη την άσκηση σε εσωτερικούς χώρους την ώρα που σας εξυπηρετεί καλύτερα. Είτε είστε λάτρης της γιόγκα ή της προπόνησης υψηλής έντασης, σίγουρα θα βρείτε κάτι που σας ταιριάζει.

2.Επιλέξτε τη χειμερινή σας « ρουτίνα »

Το πρόγραμμα εργασίας από το σπίτι που ακολουθούσατε τους καλοκαιρινούς μήνες ενδεχομένως να μην είναι εξίσου αποτελεσματικό και τους χειμερινούς μήνες κατά τους οποίους οι μέρες είναι μικρότερες και οι θερμοκρασίες χαμηλότερες. Η τροποποίηση του καθημερινού σας ωραρίου θα μπορούσε να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε καλύτερα την ημέρα σας. Για να επωφεληθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο από το φως της ημέρας, αντί να πηγαίνετε για περπάτημα ή τρέξιμο μετά το τέλος της εργασία σας θα μπορούσατε να εκμεταλλευτείτε την ώρα του μεσημεριανού σας διαλείμματος. Αν έχετε τη δυνατότητα ευέλικτου ωραρίου, θα μπορούσατε ακόμη και να κάνετε μικρές αλλαγές στο ωράριο της εργασίας σας, ούτως ώστε να μπορείτε να εκμεταλλευτείτε όσο το δυνατόν περισσότερο το τελευταίο φως της ημέρας μετά το τέλος της εργάσιμης ημέρας σας.

3.Ακολουθήστε τους ίδιους βασικούς κανόνες

Εάν εργάζεστε από το σπίτι, προσπαθήστε να ακολουθείτε τους ίδιους βασικούς κανόνες. Το να περιορίσετε την εργασία σας σε ένα μόνο δωμάτιο του σπιτιού, να ξεκινάτε την εργασία σας την ίδια ώρα κάθε ημέρα, να διατηρείτε τον χώρο του γραφείου σας καθαρό, να κάνετε τακτικά διαλείμματα είτε απομακρύνοντας τα μάτια σας από την οθόνη είτε εγκαταλείποντας για λίγο την καρέκλα σας καθώς και το να σηκώνεστε από το γραφείο σας για να τεντώσετε τα πόδια σας, αποτελούν όλα ανεξαιρέτως κανόνες που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε μια καλή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Εάν εξαιτίας της COVID-19 ζείτε υπό περιορισμούς για μεγάλο χρονικό διάστημα, προσπαθήστε να μην ξεφεύγετε από τις καλές σας συνήθειες.

4.Παραμείνετε κοινωνικοί

Παρόλο που λόγω των περιορισμών της COVID-19 δεν μπορείτε πια να πηγαίνετε στον χώρο εργασίας σας ή να συναντάτε τους φίλους σας, οι εφαρμογές Zoom, Microsoft Teams και Facetime αποτελούν εκπληκτικά εργαλεία για την επικοινωνία σας με τον έξω κόσμο. Μπορείτε να συνεχίσετε να γιορτάζετε γενέθλια και να οργανώνετε γιορτές αποστέλλοντας κάρτες και πίνοντας το τσάι ή το κρασί σας μέσω του Zoom. Η συνομιλία, με ανοιχτή κάμερα, με τους συναδέλφους σας για πέντε λεπτά θα μπορούσε να αλλάξει σημαντικά την ημέρα σας. Ενδεχομένως δε να είστε και το μοναδικό πρόσωπο με το οποίο συνομιλούν οι συνάδελφοί σας κατά την περίοδο της τηλεργασίας.

5.Αναζητήστε διαδικτυακή ψυχαγωγία

Όλο και περισσότερες εκδηλώσεις μεταφέρονται στο διαδίκτυο λόγω της νόσου COVID-19. Αυτό σημαίνει ότι εξακολουθείτε να έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε συναυλίες, κουίζ, εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις και μαθήματα μαγειρικής από το σαλόνι σας! Χάρη στις εκδηλώσεις αυτές, θα έχετε να περιμένετε κάτι στο τέλος της εβδομάδας και θα αποκτήσετε ευχάριστες εμπειρίες τις οποίες θα μπορείτε να μοιραστείτε με τους φίλους σας, τηρώντας παράλληλα τις οδηγίες της κυβέρνησης.

Αυτές είναι, λοιπόν, οι 5 συμβουλές μας για τη διατήρηση μιας υγιούς ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής στο πλαίσιο των περιορισμών που ισχύουν για την COVID-19κατά τους χειμερινούς μήνες. Για περισσότερες συμβουλές σχετικά με την τηλεργασία, διαβάστε το άρθρο μας Πέντε απλά βήματα που θα κάνουν την εργασία από το σπίτι ευκολότερη.

 

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Zoom

Microsoft Teams

Facetime

Πέντε απλά βήματα που θα κάνουν την εργασία από το σπίτι ευκολότερη

 

Διαβάστε περισσότερα:

Ευρωπαϊκές ημερίδες για την απασχόληση

Drop’pin@EURES

Αναζητήστε συμβούλους EURES

Συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στις χώρες EURES

Βάση αναζήτησης εργασίας EURES

Υπηρεσίες EURES για τους εργοδότες

Πρόγραμμα εκδηλώσεων EURES

Προσεχείς διαδικτυακές εκδηλώσεις

Το EURES στο Facebook

Το EURES στο Twitter

Το EURES στο LinkedIn

Λεπτομέρειες

Θέματα
 • Επιχειρήσεις /Επιχειρηματικότητα
 • κατάρτιση EURES
 • Χρήσιμες συμβουλές
 • Νεολαία
Σχετικές ενότητες
Τομέας
 • Accomodation and food service activities
 • Activities of extraterritorial organisations and bodies
 • Activities of households as employers, undifferentiated goods- and services
 • Administrative and support service activities
 • Agriculture, forestry and fishing
 • Arts, entertainment and recreation
 • Construction
 • Education
 • Electricity, gas, steam and air conditioning supply
 • Financial and insurance activities
 • Human health and social work activities
 • Information and communication
 • Manufacturing
 • Mining and quarrying
 • Other service activities
 • Professional, scientific and technical activities
 • Public administration and defence; compulsory social security
 • Real estate activities
 • Transportation and storage
 • Water supply, sewerage, waste management and remediation activities
 • Wholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Αποποίηση ευθυνών

Τα άρθρα προορίζονται να παρέχουν στους χρήστες της πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τη συζήτηση. Το περιεχόμενό τους δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα την άποψη της Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας (ELA) ή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιπλέον, το EURES και το ELA δεν υποστηρίζουν ιστοτόπους τρίτων που αναφέρονται παραπάνω.