Preskoči na glavno vsebino
EURES
Novice18. september 2017Evropski organ za delo, Generalni direktorat za zaposlovanje, socialne zadeve in vključevanje

Pet nasvetov za ustvarjanje uspešnega delovnega okolja

Zaposleni so duša vašega podjetja ali organizacije. Ne glede na to, ali imate zaposlena dva ali dvesto uslužbencev, so oni gonilo vašega podjetja in tisti, ki vam pomagajo dosegati cilje. Čeprav je zadovoljstvo zaposlenih včasih težko usklajevati s potrebami in zahtevami podjetja, poleg tega pa vam nikoli ne bo uspelo, da bi bili vsi delavci ves čas zadovoljni, smo zasnovali nekaj predlogov, ki vam bodo v pomoč pri ustvarjanju uspešnega delovnega okolja.

5 tips for creating a thriving workplace

Ustvarite dobro delovno okolje

Nihče ne želi delati v dolgočasnem in pustem delovnem okolju. Zakaj mu ne bi dodali nekaj barve? Rastlin? Zaves, blazin ali pregrinjal? Dober način, da ohranite moralo zaposlenih na visoki ravni, je ustvarjanje namenskih „prostorov za oddih“ ali udobnih sob za osebje, kjer se lahko zaposleni sproščajo ali družijo med odmori, poskrbite pa tudi za to, da število toaletnih prostorov ustreza številu zaposlenih.

Poslušajte svoje zaposlene

Z izvedbo ankete med zaposlenimi se lahko z njimi povežete in izveste, o čem razmišljajo, kar pa je koristno le, če boste na podlagi rezultatov ukrepali. Povratne informacije, ki jih boste prejeli, bodo vedno pozitivne in negativne, če pa se določene teme vedno znova ponavljajo, to pomeni, da je treba določena področja izboljšati. Če zaposlenim pokažete, da si prizadevate rešiti težavo, na katero so opozorili, jim boste vlili zaupanje in dokazali, da spoštujete njihova mnenja.

Bodite čim bolj pregledni

V podjetju se vsak dan dogajajo spremembe in sprejemajo odločitve na ravni vodstva. Kadar pa take odločitve neposredno vplivajo na zaposlene, so ti morda neprijetno presenečeni in v dvomih, če vidijo le končni rezultat. Čeprav mnogo vidikov poslovodnega odločanja ni mogoče deliti z zaposlenimi, jih lahko morda s tem, da jim razložite, kako in zakaj je bila neka odločitev sprejeta (če je to mogoče), pomirite in odpravite morebitne pomisleke.

Podpirajte usposabljanje in zagotovite potrebno opremo

V nobenem malo večjem podjetju tudi najboljša vodstvena ekipa ne more poznati vseh prednosti in slabosti vloge posameznega uslužbenca. Zato je pomembno, da zaupate presoji zaposlenih glede njihovega lastnega usposabljanja ter potreb po strojni in programski opremi. Če kdo prosi za posebno orodje ali programsko opremo, ima za to verjetno resnično dober razlog – morda bo zato učinkovitejši ali bo lahko reševal zahtevnejše naloge. Jasno je, da je treba upoštevati bilanco stanja vsakega podjetja, vendar pa utegne biti današnja naložba v potrebe zaposlenih v prihodnosti dobro poplačana.

Poskrbite za nagrade in bonuse

Kar zadeva nagrade, je pomembno, da zaposlenim ponudite spodbude, da bodo delali najbolje, kot zmorejo, in jih nagradite za dobro delo. Cilji, bonusi in programi nagrad so odlični načini za povečanje lastne pobude zaposlenih in jim določajo jasen cilj, za katerega si prizadevajo. Prav tako kažejo, da cenite njihovo trdo delo in predanost podjetju, posledično pa se lahko pripadnost osebja podjetju (še) poveča.

To je torej pet nasvetov za ohranjanje zadovoljstva zaposlenih in uspešnega delovnega okolja. Če pa vas zanima tudi, kako povečati storilnost, preberite članek z naslovom Pet aplikacij za učinkovitejše delo (5 apps that make you more effective at work), v katerem so na voljo koristni nasveti, ki jih boste lahko predali zaposlenim.

 

Več o tem:

Evropski dnevi zaposlovanja

Drop’pin@EURES

Poiščite Euresovega svetovalca

Življenjske in delovne razmere v Euresovih državah

Euresova zbirka podatkov o prostih delovnih mestih

Euresove storitve za delodajalce

Euresov koledar prireditev

Prihodnji spletni dogodki

EURES na Facebooku

EURES na Twitterju

EURES na LinkedInu

EURES na Googlu+

Teme
Namigi in nasveti
Povezani razdelki
Življenje in delo
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Izjava o omejitvi odgovornosti

Članki so namenjeni zagotavljanju informacij uporabnikom portala EURES o aktualnih temah in trendih ter spodbujanju razprav in debat. Njihova vsebina ne odraža nujno stališča Evropskega urada za delo (ELA) ali Evropske komisije. Poleg tega EURES in ELA ne podpirata zgoraj omenjenih spletnih mest tretjih oseb.