Glavni sadržaj
EURES
Novinski članak18. rujna 2017.Europsko nadzorno tijelo za rad, Glavna uprava za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključivanje

5 savjeta za stvaranje uspješnog radnog mjesta

Ljudi koje zapošljavate temelj su vašeg poduzeća ili organizacije. Bilo da imate dva ili dvjesto zaposlenika, oni su ti koji unapređuju vašu tvrtku i pomažu vam postići ciljeve. S obzirom na to da je ponekad teško uskladiti zadovoljstvo osoblja s potrebama i zahtjevima tvrtke te imajući na umu da nije moguće moći zadovoljiti sve u svakom trenutku, za vas smo sastavili neke prijedloge koji će vam pomoći unaprijediti vaše radno mjesto...

5 tips for creating a thriving workplace

Stvorite dobro radno okruženje

Nitko ne želi raditi na jednoličnom, dosadnom radnom mjestu. Zašto ne biste uveli malo boje u svoje okruženje? Biljke? Mekani namještaj? Dobar način održavanja visokog morala osoblja mogu biti i „posebne prostorije za pauzu” ili udobne prostorije gdje se osoblje može opustiti i razgovarati tijekom pauze. Isto se može postići i osiguravanjem dovoljnog broja prostorija koji odgovara broju osoblja.

Slušajte svoje osoblje

Provođenje ankete osoblja može vam pomoći povezati se sa svojim zaposlenicima i otkriti o čemu razmišljaju. Ipak, to je korisno samo ako poduzmete nešto u vezi s rezultatima ankete. Uvijek će biti pozitivnih i negativnih povratnih informacija, no ako se neki problemi učestalo ističu, to upućuje da postoje određena područja koja trebate poboljšati. Ako vaši zaposlenici vide da se trudite riješiti probleme koje su naveli, to će im pružiti osjećaj povjerenja i pokazati im da cijenite njihova mišljenja.

Budite što je moguće transparentniji

U svakom poslovanju promjene su neizbježne, a odluke na razini rukovoditelja donose se svakog dana. Međutim, kada te odluke izravno utječu na radnu snagu, zaposlenici se mogu osjećati nespremnima i nesigurnima ako je jedino što mogu vidjeti konačni rezultat. Iako brojne aspekte rukovoditeljskog posla nije moguće podijeliti sa zaposlenicima, ako im omogućite da razumiju kako ste i zašto donijeli neku odluku (gdje je to moguće), mogli biste ih umiriti i otkloniti moguću zabrinutost.

Podržavajte potrebe za osposobljavanjem i opremom

U većoj tvrtki čak i najbolji rukovoditeljski tim ne može znati sve pojedinosti o ulozi svakog zaposlenika. Stoga je bitno vjerovati procjeni osoblja kada je u pitanju njihovo osposobljavanje ili potrebe za hardverom i softverom. Ako zaposlenik traži određen alat ili softver, vjerojatno ima dobar razlog za to – možda će taj alat njegov rad učiniti učinkovitijim ili mu omogućiti da se bavi složenijim zadacima. Iako, naravno, treba razmotriti i bilancu tvrtke, ponekad ulaganje u potrebe osoblja danas može rezultirati većim nagradama u budućnosti.

Dodjeljujte nagrade i bonuse

Kada je riječ o nagradama, važno je osoblju dati poticaj da radi što bolje može, kao i prepoznati njihov trud. Ciljevi, bonusi i nagradni programi odlični su načini kojima možete poboljšati inicijativu osoblja i pružiti im jasan cilj koji u svojem radu nastoje ostvariti. Time također pokazujete da cijenite njihov rad i privrženost vašoj tvrtki, što zauzvrat može povećati odanost osoblja!

I to je 5 savjeta koji će vam pomoći zadovoljiti osoblje i unaprijediti radno mjesto. Ako vas zanima poboljšavanje produktivnosti pogledajte članak 5 aplikacija koje će vaše poslovanje učiniti učinkovitijim za korisne savjete koje možete proslijediti svojem osoblju.

 

Pročitajte više:

Europski dani poslova

Drop’pin@EURES

Pronađite savjetnika EURES-a

Životni i radni uvjeti u zemljama u kojima djeluje EURES

EURES-ova baza poslova

Službe EURES-a za poslodavce

EURES-ov kalendar događaja

Uskoro na internetu

EURES na Facebooku

EURES na Twitteru

EURES na LinkedInu

EURES na portalu Google+

Teme
Savjeti
Povezani odjeljak(i)
Život i rad
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Odricanje

Članci su namijenjeni korisnicima portala EURES pružiti informacije o aktualnim temama i trendovima te potaknuti raspravu i debatu. Njihov sadržaj ne odražava nužno stav Europske uprave za rad (ELA) ili Europske komisije. Nadalje, EURES i ELA ne podržavaju gore navedene web stranice trećih strana.