Siirry pääsisältöön
EURES
Uutisartikkeli18. syyskuuta 2017Euroopan työviranomainen, Työllisyys-, sosiaali- ja osallisuusasioiden pääosasto

Viisi vinkkiä onnistuneen työpaikan luomiseen

Työntekijät ovat yrityksesi tai organisaatiosi sydän. Juuri he puskevat yritystä eteenpäin ja auttavat sinua saavuttamaan tavoitteesi, onpa heitä sitten kaksi tai kaksisataa. Työntekijät on joskus hankalaa pitää tyytyväisinä yrityksen tarpeisiin ja vaatimuksiin nähden – eikä kaikkia tietenkään pysty miellyttämään koko ajan – mutta olemme koonneet joitakin ehdotuksia, jotka auttavat tekemään työpaikasta onnistuneen.

5 tips for creating a thriving workplace

Luo hyvä työskentely-ympäristö

Kukaan ei halua työskennellä ikävässä ja innottomassa työpaikassa. Työpaikalle voisi siis tuoda hieman lisäväriä. Kasveja? Pehmeää sisustusta? Myös erityiset taukoalueet tai mukavat henkilöstötilat, joihin työntekijät voivat mennä rentoutumaan ja seurustelemaan toistensa kanssa tauoilla, voivat pitää henkilöstön mielialan korkealla. Kannattaa myös varmistaa, että tarjottuja tiloja on riittävästi henkilöstöön nähden.

Kuuntele työntekijöitäsi

Henkilöstökyselyt voivat auttaa sinua tutustumaan työntekijöihisi ja selvittämään, mitä he ajattelevat. Niistä on kuitenkin hyötyä vain, jos toimit tulosten perusteella. Kyselyistä saa aina sekä myönteistä että kielteistä palautetta, mutta jos jotkin aiheet toistuvat jatkuvasti, tietyissä asioissa on selvästi parannettavaa. Jos taas työntekijäsi huomaavat, että pyrit tarttumaan heidän esiin nostamaansa ongelmaan, se lisää luottamusta ja osoittaa, että kunnioitat heidän mielipidettään.

Ole mahdollisimman avoin

Liiketoiminnassa muutoksia tapahtuu ja päätöksiä tehdään johtotasolla päivittäin. Jos päätökset kuitenkin vaikuttavat suoraan työntekijöihin, he saattavat tuntea olonsa epävarmaksi ja syrjäytetyksi, jos he näkevät vain lopputuloksen. Johtamiseen kuuluu monia asioita, joista ei voida kertoa työntekijöille, mutta jos heidät mahdollisuuksien mukaan saadaan ymmärtämään miten ja miksi päätökset on tehty, se voisi rauhoittaa heitä ja lieventää heidän mahdollisia huoliaan.

Tue koulutus- ja laitetarpeita

Vähänkään suuremmassa yrityksessä paraskaan johtoryhmä ei tiedä kaikkea jokaisen työntekijän tehtävästä.  Siksi on tärkeää luottaa työntekijöiden arvioon koulutusta, laitteita ja ohjelmistoja koskevista tarpeista. Jos joku pyytää tiettyä työkalua tai ohjelmaa, hänellä on luultavasti siihen erittäin hyvä syy – ehkä se tehostaa hänen työtään tai hän voi suorittaa sen avulla entistä monimutkaisempia tehtäviä. Kaikissa yrityksissä on tietenkin otettava tase huomioon, mutta joskus työntekijöiden tarpeisiin investoiminen kantaa hedelmää tulevaisuudessa.

Tarjoa palkkioita ja bonuksia

Palkkioissa on tärkeää, että työntekijöille tarjotaan kannustimia työskennellä parhaiden kykyjensä mukaan ja annetaan tunnustusta heidän työstään. Tavoitteilla, bonuksilla ja palkkio-ohjelmilla voidaan loistavasti lisätä työntekijöiden aloitekykyä ja antaa heille selkeät tavoitteet. Näin osoitat myös, että arvostat heidän kovaa työtään ja sitoutumistaan yritykseesi, mikä voi puolestaan lisätä huomattavasti työntekijöiden uskollisuutta!

Siinä ne siis ovat – viisi vinkkiä työntekijöiden pitämiseen tyytyväisinä ja onnistuneen työpaikan luomiseen. Jos olet kiinnostunut myös tuottavuuden lisäämisestä, lue myös viisi sovellusta työtehon lisäämiseen, josta saa hyödyllisiä neuvoja henkilöstölle jaettavaksi.

 

Lisätietoja:

Euroopan työpaikkapäivät

Drop’pin@EURES

Etsi EURES-neuvojaa

Elin- ja työolot EURES-maissa

EURESin työpaikkatietokanta

EURES-palvelut työnantajille

EURESin tapahtumakalenteri

Tulevat online-tapahtumat

EURES Facebookissa

EURES Twitterissä

EURES LinkedInissä

EURES Google+:ssa

Aiheet
Vinkkejä
Aiheeseen liittyvä(t) osio(t)
Asuminen ja työskentely
Sektori
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Vastuuvapauslauseke

Artikkelien tarkoituksena on tarjota EURES-portaalin käyttäjille tietoa ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättää keskustelua ja keskustelua. Niiden sisältö ei välttämättä vastaa Euroopan työviranomaisen (ELA) tai Euroopan komission näkemystä. Lisäksi EURES ja ELA eivät tue edellä mainittuja kolmansien osapuolien verkkosivustoja.