Направо към основното съдържание
Лого
EURES
Новинарска статия18 Септември 2017 г.Европейски орган по труда, Генерална дирекция „Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване“

5 съвета за създаване на преуспяващо работно място

Хората, които наемате на работа, са сърцето на вашия бизнес или организация. Независимо дали екипът ви се състои от двама или от двеста души, служителите ви са тези, които движат компанията напред и ви помагат да постигнете целите си. Въпреки че е трудно да се постигне баланс между удовлетворението на персонала и изискванията на една компания — и никога няма да успеете да удовлетворите всички едновременно — ние сме подготвили няколко предложения, за да помогнем на работното ви място да преуспява...

5 tips for creating a thriving workplace

Създайте добра работна атмосфера

Никой не иска да работи в мрачно, подтискащо работно място. Защо да не вкарате малко цветове в околното пространство? Растения? Мека мебел? Създаването на „пространства за почивка“ или удобни стаи, където служителите да отмарят и да си общуват по време на почивките, също би могло да бъде добър начин да поддържате висок духа на служителите. Друго важно нещо е съобразяването на тоалетните помещения с броя на служителите.

Вслушвайте се в екипа си

Провеждането на проучвания сред персонала ще ви помогне да осъществите връзка със служителите си и да разберете какво мислят, но това би било от полза само ако имате възможност да действате съобразно резултатите. Винаги ще има както положителна, така и отрицателна обратна връзка, но ако има постоянно появяващи се теми, то това означава, че има конкретни области, нуждаещи се от подобрение. И ако служителите ви забележат, че предприемате мерки, за да се справите с повдигнатите въпроси, това ще им вдъхне доверие и ще им покаже, че уважавате мнението им.

Бъдете максимално открити

В бизнеса промените са неизбежни и всеки ден се налага да се вземат решения на управленско равнище. Но когато тези решения ще засегнат директно служителите ви, те са изложени на риск да се почувстват изненадани или несигурни, ако виждат единствено крайния резултат. Въпреки че съществуват много аспекти на управлението, които няма как да споделите със служителите си, позволявайки им да разберат как и защо е било взето дадено решение (когато има възможност) би могло да ги успокои и да разпръсне всякакви евентуални притеснения.

Подкрепяйте обучението и нуждите от оборудване

В една компания със значителни размери дори и най-добрият управленски екип не би могъл да знае подробностите за ролята на всеки служител. Именно заради това е добре да се доверявате на преценката на екипа си, когато става въпрос за неговото обучение и нуждите му от хардуер или софтуер. Ако някой ви помоли за специфично техническо средство или софтуер, вероятно има основателна причина за това — може би по този начин работата му ще стане по-ефективна или пък ще му позволи да се справя с по-сложни задачи. Въпреки че счетоводният баланс на всяка компания трябва да се взема под внимание, понякога инвестицията в нуждите на персонала носи големи печалби в бъдеще.

Осигурявайте награди и бонуси

Като говорим за награди, важно е да предлагате на служителите си стимули, които да ги карат да дават най-доброто от себе си с пълното съзнание, когато го правят. Възнаграждения за постигане на определени цели, бонуси и програми за възнаграждение са чудесни начини да засилите инициативността на екипа си и да му дадете ясна посока, в която да работи. Това също така показва, че цените усилената работа и отдаденост към дружеството, което в резултат може да повиши лоялността на персонала!

Ето вече имате 5 съвета, за да помогнете на служителите си да бъдат щастливи и работното ви място да преуспява. Ако се интересувате как може да увеличите производителността, не пропускайте да проверите 5-те приложения, които могат да ви направят по-ефективен на работното място,за да получите полезни съвети, които може да предадете на персонала си.

 

Допълнителна информация:

Европейски дни на труда

Drop’pin@EURES

Търсене на съветници на EURES

Условия на живот и труд в страните от EURES

База данни с работни места на EURES

Услуги на EURES за работодатели

Календар на събитията на EURES

Предстоящи онлайн събития

EURES във Facebook

EURES в Twitter

EURES в LinkedIn

EURES в Google+

Теми
Препоръки и съвети
Свързан раздел(и)
Условия на живот и труд
Сектор
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Опровержение

Статиите имат за цел да предоставят на потребителите на портала EURES информация по актуални теми и тенденции и да стимулират дискусия и дебат. Тяхното съдържание не отразява непременно гледната точка на Европейския орган по труда (ELA) или Европейската комисия. Освен това EURES и ELA не подкрепят споменатите по-горе уебсайтове на трети страни.