Direct naar de inhoud
EURES (EURopean Employment Services)
Nieuwsartikel5 december 2017Europese Arbeidsautoriteit, Directoraat-generaal Werkgelegenheid, Sociale Zaken en Inclusie

Vijf redenen om voor een start-up te gaan werken

Na zijn opleiding in China kreeg Håvard Stjernen (29), hoofd Accountmanagement, een baan aangeboden in Noorwegen. Hij besloot die echter af te slaan en in plaats daarvan voor een Duitse start-up te gaan werken. Lees hier waarom hij dat deed.

5 reasons for joining a startup
EURES

1. Leven in de hoogste versnelling

In een startende onderneming zijn dingen voortdurend in beweging. Er is altijd wel een nieuw project, nieuwe deadline, nieuwe persoon, nieuw idee, nieuw concept of nieuw overleg. Als je nog maar met je ogen knippert, mis je iets opwindends. Nergens in je werkende leven zul je diezelfde opwinding ervaren. In geen enkele andere omgeving doe je zoveel kennis op in zo'n korte tijd. Eén jaar ervaring in een start-up staat gelijk aan twee of drie jaar ervaring in een grote onderneming met een langere geschiedenis. Dus als je jong en gretig bent en carrière wilt maken, heb je een voorsprong als je kiest voor een baan bij een start-up.

2. Werk dat voldoening schenkt

Start-ups nemen geen stagiairs aan om documenten te sorteren en koffie te zetten. Ze nemen stagiairs aan om belangrijk werk voor het bedrijf te doen. Op je contract staat misschien "stage" maar je zult worden behandeld als een werknemer met een voltijds dienstverband. In een start-up zul je een grotere invloed hebben op de koers van de bedrijfsvoering en vaak is er meer dan genoeg ruimte om jezelf te zijn en je prettig te voelen in je rol. Een start-up is een geweldige plek om te testen en uit te zoeken uit welk hout je gesneden bent en welke richting je met je carrière uit kunt.

3. Geen leien dakje

Kun je niet goed tegen stress? Krijg je zweethanden van verwachtingen? Dan zijn start-ups niets voor jou. Waarom? Omdat het nooit van een leien dakje gaat. Zelfs de meest beroemde start-ups, zoals Uber en Airbnb, staan nog steeds voor uitdagingen die ze moeten overwinnen. Niets wordt gedaan "omdat we het hier altijd zo gedaan hebben". Een start-up vecht voor zijn recht om met de grote jongens mee te doen, en om dat te bereiken moet je harder en langer werken en sterker zijn. Het is een snelle en hectische omgeving waarin gretige mensen succes najagen. Soms kan het aanvoelen alsof je je hoofd met moeite boven water kunt houden, maar zowel bedrijven als mensen die net die extra stap zetten, worden beloond. Werken bij een start-up is een essentiële ervaring die je leert hoe je moet omgaan met onzekerheid. Bij een start-up heb je dagelijks te maken met onzekerheid en leer je hoe je efficiënt je weg vindt op onontgonnen zakelijk terrein.

4. "Alles" is mogelijk

Start-ups worden vaak gekenmerkt door een vlakke structuur en een hoog tempo. Dat betekent dat je je ideeën en concepten snel en grondig kunt uitvoeren en testen. Je krijgt echt de kans de grenzen te testen van wat een organisatie in korte tijd kan bereiken. Bureaucratie zul je er niet gauw tegenkomen, dus als je een goed idee hebt, is de afstand tussen gedachte en actie kort en opwindend. Start-ups zijn vaak bereid net iets verder te gaan wanneer ze iets uittesten. Dat maakt ze voor creatieve geesten dus echt een goede omgeving.

5. Maak snel promotie

Wanneer je bij een start-up werkt, zul je worden opgemerkt wanneer je je werk goed doet. Vanwege de structuur en het tempo zullen diegenen die net dat stapje meer zetten daar de vruchten van plukken. Twee jaar geleden kwam ik in dienst bij CupoNation en in die korte tijd ben ik al van accountmanager doorgegroeid naar senior accountmanager en dan naar hoofd van de afdeling Accountmanagement. Dat zou natuurlijk niet gebeurd zijn als ik niet heel hard gewerkt had, maar wanneer een bedrijf snel groeit, zullen er vaker nieuwe functies vrijkomen dan in een gevestigd bedrijf.

 

Verwante links:

CupoNation

Uber

Airbnb

 

Meer informatie:

Europese banendagen

Drop’pin@EURES

Zoek een EURES-adviseur

Leven en werken in EURES-landen

EURES-vacaturebank

EURES-diensten voor werkgevers

EURES-evenementenkalender

Komende online-evenementen

EURES op Facebook

EURES op Twitter

EURES op LinkedIn

EURES op Google+

Onderwerpen
Bedrijf/OndernemerschapEURES beste praktijkenHints en tipsArbeidsmarktnieuws/mobiliteitsnieuwsSuccesverhalenJeugd
Gerelateerde sectie(s)
Leven & werken
Sector
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Vrijwaring

De artikelen zijn bedoeld om gebruikers van het EURES-portaal informatie te verstrekken over actuele onderwerpen en trends en om discussie en debat te stimuleren. Hun inhoud komt niet noodzakelijk overeen met het standpunt van de Europese Arbeidsautoriteit (ELA) of de Europese Commissie. Bovendien onderschrijven EURES en ELA de bovengenoemde websites van derden niet.