Ugrás a fő tartalomra
EURES
Sajtócikk2017. december 5.Európai Munkaügyi Hatóság, A Foglalkoztatás, a Szociális Ügyek és a Társadalmi Befogadás Főigazgatósága

5 ok, amiért érdemes egy startup vállalkozáshoz csatlakozni

Miután Kínában befejezte tanulmányait, a 29 éves Håvard Stjernen, értékesítési vezető úgy döntött, hogy visszautasít egy norvégiai állásajánlatot és inkább egy németországi startup vállalkozáshoz csatlakozik. Most elmondja, miért.

5 reasons for joining a startup
EURES

1. Élet a „gyorsítósávban”

Egy startup vállalkozásnál a dolgok folyamatosan változnak. Mindig akad egy újabb projekt, határidő, munkatárs, ötlet, elképzelés vagy megbeszélés. Ha az ember csak egyet pislant, máris elszalaszthat valami izgalmasat. A szakmai életben semmi más nem nyújtja ugyanezt az izgalmat. Semmilyen más környezet nem nyújt ilyen sok tudást ilyen rövid idő alatt. Egy startup vállalkozásnál szerzett egy éves munkatapasztalat megfelel egy nagyobb múltú nagyvállalatnál szerzett két-három éves tapasztalatnak. Ha Ön fiatal és karrierre vágyik, semmi sem adhat nagyobb kezdeti előnyt, mint munkát vállalni egy startup vállalkozásban.

2. Megelégedést nyújtó munka

A startup cégek nem alkalmaznak gyakornokokat papírok rendezgetésére és kávéfőzésre. Gyakornokaikat a vállalkozás számára fontos feladatok ellátására veszik fel. Állhat ugyan „szakmai gyakorlat” a szerződésében, Önt ugyanúgy kezelik majd, mint teljes munkaidős kollégáit. Egy startup vállalkozásban nagyobb hatással lehet az üzletmenet alakulására, és legtöbbször bőségesen akad tér arra, hogy önmaga lehessen és kényelmesen érezze magát a feladatában. Egy startup vállalkozás ideális helyszín arra, hogy kipróbálja, milyen fából faragták és kiderítse, milyen irányba terelje a karrierjét.

3. Nem sétagalopp!

Nehezen viseli a stresszt? Az Ön felé támasztott elvárásoktól izzadni kezd a tenyere? Ha így van, ne lépjen be a startup birodalmába! Miért? Mert ez sosem sétagalopp!. Még az olyan nagynevű startup cégeknek is, mint az Uber és az Airbnb még mindig szembe kell nézniük leküzdendő kihívásokkal. Semmit sem csinálnak azért, „mert ezt mifelénk mindig így csináltuk”. A startup vállalkozások megküzdenek azért, hogy nekik is jusson egy szelet a tortából, és ezért nekik többet és keményebben kell dolgozniuk. Ez egy gyors és hektikus világ sikerre éhes emberekkel. Néha úgy érzem, pusztán azért küzdök, hogy egyáltalán a felszínen maradjak, de ha akár a cégek, akár az emberek hajlandóak belefektetni a szükséges többletenergiát, nem marad el a jutalmuk. Egy startup cégnél dolgozni egyet jelent annak megtapasztalásával, hogyan kezeljük a bizonytalanságot. A startup cégeknél a bizonytalanság kezelése napi szintű feladat, és megtanulhatunk ismeretlen üzleti vizeken hatékonyan navigálni.

4. „Minden” lehetséges

A startup cégek általában lapos szervezetek és nagy sebességen működnek. Ez azt jelenti, hogy gyorsan és teljes egészében megvalósíthatja és kipróbálhatja ötleteit és elképzeléseit. Valódi lehetőséget kap arra, hogy kipróbálja, rövid idő alatt mekkora teljesítményre képes egy szervezet. Szinte alig van bürokrácia, így egy jó ötlet megszületésétől a megvalósításig vezető út rövid és izgalmas. A startup cégek általában hajlandóak tovább merészkedni valami újnak a kipróbálásában, így remek környezetet jelentenek a kreatív elméknek.

5. Gyors előléptetés

A startup cégeknél a jól teljesítő kollégákat hamar észreveszik. Az előbb említett szervezeti struktúrának és nagy sebességnek köszönhetően a többletenergiákat befektetőké a jutalom. Két éve kezdtem dolgozni a CupoNationnél. Értékesítőből először a kiemelt ügyfelek értékesítési menedzsere, majd értékesítési vezető lettem. Ehhez persze sokat és keményen kellett dolgoznom, de ha egy vállalkozás gyorsan bővül, gyakrabban nyílnak meg új pozíciók, mint egy megállapodott szervezetben.

 

Kapcsolódó linkek:

CupoNation

Uber

AirBNB

 

További információk:

Európai Foglalkoztatási Napok

Drop’pin@EURES

Az Ön EURES-tanácsadója

Élet- és munkakörülmények az EURES-országokban

EURES állásadatbázis

Az EURES szolgáltatásai munkaadóknak

EURES rendezvénynaptár

Közelgő online események

Az EURES a Facebookon

Az EURES a Twitteren

Az EURES a LinkedInen

Az EURES a Google+-on

Témák
Üzlet / VállalkozásAz EURES legjobb gyakorlataJavaslatok és tippekMunkaerőpiaci hírek/mobilitási hírekSikertörténetekIfjúság
Kapcsolódó szakasz(ok)
Élet és munka
Ágazat
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Jogi nyilatkozat

A cikkek célja az EURES portál felhasználóinak tájékoztatása az aktuális témákról és trendekről, valamint viták és viták ösztönzése. Tartalmuk nem feltétlenül tükrözi az Európai Munkaügyi Hatóság (ELA) vagy az Európai Bizottság álláspontját. Ezenkívül az EURES és az ELA nem támogatja a fent említett harmadik felek webhelyeit.