Gå til hovedindholdet
EURES
Nyhedsartikel5. oktober 2017Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion

5 store fordele ved et praktikophold

22-årige Jonna Dromberg arbejder som praktikant for CupoNation i Finland. Efter lige at være blevet tilbudt en læreplads i virksomheden er hun den ideelle til at nævne fem store fordele ved at gennemføre et praktikophold…

5 great benefits of doing an internship
EURES

Den virkelige verden

Du kan formentlig få en idé om, hvordan et æble smager, hvis nogen forklarer dig det, men for at få den fulde forståelse er det nødvendigt, at du selv smager det. Det samme gælder for uddannelse. En bog eller en professor, der forklarer teorien, giver dig ikke rigtig hele billedet. Du kan læse alle de bedste bøger i verden om et bestemt emne, hvad enten det er historie eller markedsføring, men det kan aldrig sammenlignes med erfaringer fra det virkelige liv.

Ved at blande uddannelse med et praktikophold får du et virkelig stærkt grundlag at bygge en karriere på. Uddannelse alene giver dig teorien om, hvilken slags byggemateriale der skal anvendes, men dette har ingen praktisk værdi alene.

Ét skridt længere fremme end de andre

Ville du ansætte en person, der kun har teoretisk viden, eller ville du vælge personen med både teoretisk viden og praktisk erfaring på området? For hver fuldtidsstilling, der er møntet på unge, vil der altid være rigtig mange, der er interesseret i at snuppe den før alle andre.

Et praktikophold vil give dig en fordel, da du bogstavelig talt er ét skridt foran dem, der ikke har erfaringer fra den virkelige verden. Det ser godt ud på cv'et, og selv om ingen forventer, at du "ved det hele", vil de erkende, at du ved meget mere end dem, der aldrig har kigget op fra bøgerne.

Dit praktikophold kan være den fordel, du behøver for at få det fuldtidsjob, du virkelig gerne vil have!

Enestående erfaring

For mig har det været en enestående erfaring at få et reelt ansvar. Det er én af de ting, der får dig til at vokse, både på fagligt og personligt plan. Sørg blot for, at du kommer til en virksomhed, der ser dig som et aktiv og ikke som en "papirnusser".

Det er en kæmpe udfordring, når chefen første gang overdrager ansvaret for et projekt til dig, og du vil sandsynligvis føle et stort pres. Når det er sagt, så skal du huske, at du ikke er i denne stilling på grund af held. Du får sådanne muligheder på grund af den, du er, og det, du kan. Din chef ansatte dig ikke tilfældigt, og når virksomheden mener, at du er klar til en vigtig opgave, er du det formentlig. Der er ingen, der siger, at det bliver let, men du vil afgjort være i stand til at klare det og komme stærkere ud på den anden side.

Kulturel viden

Uanset om det foregår hjemme eller i udlandet, giver et praktikophold dig mulighed for at lære om en ny kontorkultur. I Tyskland gøres tingene ofte anderledes end det, jeg er vant til i Finland. Ikke nødvendigvis bedre eller dårligere, blot anderledes. Sådanne erfaringer giver dig virkelig en god forståelse af, hvordan forskellige virksomheder udøver deres aktiviteter. Tag de positive erfaringer og få dem til at arbejde for dig!

En fod i døren

Vær aldrig "for god" til et praktikophold. At tro, at man kan gå direkte til en fuldtidsstilling efter skolen, kunne være et virkeligt slag i ansigtet. De fleste virksomheder tilbyder praktikophold, og du har sandsynligvis større chancer for at få fuldtidsstillingen, hvis de ved, hvem du er, og hvad du står for, da du allerede har bevist din værdi som praktikant. Og hvis de ikke tilbyder praktikophold, så… som allerede nævnt: Det skader aldrig at være ét skridt foran de andre.

Interesseret i et praktikophold? Så tjek Drop’pin@EURES for at få mere at vide om de muligheder, der er for unge, og find dit perfekte praktikmatch!

 

Relevante links:

CupoNation

5 tips, når du søger efter praktikophold

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Drop’pin@EURES

Find en Euresvejleder

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Eures på Google+

Emner
Råd og tipsUngdom
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.